Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

E SAD, IZ RERNE Kažu da su ovi uštipci zdraviji jer se ne prže u ulju, a da su jednako sočni

02.10.2024. 14:13 14:19
Piše:
Ustipci pix
Foto: Pixabay.com

Uštipci, zahvaljujući svojoj svestranosti jer mogu biti slatki, slani, prazni ili punjeni, često se nalaze na stolu.

Ipak, kad pomislimo na uštipak, acosijacija je prženje u dobokom ulju ili masti.

Ovo je nešto zdravija varijanta, jer pravi se slično kao i klasični uštipci, ali sa jednom razlikom – umesto prženja, peku se u rerni. 

Da li po ukusu i doživljaju mogu da zamene one prežene na masnoći, procenite sami.

Sastojci:

– 300 g sira

– 3 jajeta

– 100 ml jogurta

– kašičica soli

– 10 g praška za pecivo

– 400 g pšeničnog mekog brašna

Priprema:

U posudu izmrvite sir, pa dodajte jaje, zatim jogurt, brašno, prašak za pecivo i so. Umestite testo a onda ga razoklagijajte na oko jedan centimetar debljine i isecite na kocke ili romboide. Ređajte ih u podmazan pleh, a potom svaki zarežite odozgo i premažite sa mešavinom mlake vode i ulja.

Peći na 200C oko 25 minuta. Kad ih izvadite jedite dok su topli jer tada su najlepši.

Izvor:
Dnevnik, Espreso
Autor:
Pošaljite komentar