E SAD, IZ RERNE Kažu da su ovi uštipci zdraviji jer se ne prže u ulju, a da su jednako sočni
Uštipci, zahvaljujući svojoj svestranosti jer mogu biti slatki, slani, prazni ili punjeni, često se nalaze na stolu.
Ipak, kad pomislimo na uštipak, acosijacija je prženje u dobokom ulju ili masti.
Ovo je nešto zdravija varijanta, jer pravi se slično kao i klasični uštipci, ali sa jednom razlikom – umesto prženja, peku se u rerni.
Da li po ukusu i doživljaju mogu da zamene one prežene na masnoći, procenite sami.
Sastojci:
– 300 g sira
– 3 jajeta
– 100 ml jogurta
– kašičica soli
– 10 g praška za pecivo
– 400 g pšeničnog mekog brašna
Priprema:
U posudu izmrvite sir, pa dodajte jaje, zatim jogurt, brašno, prašak za pecivo i so. Umestite testo a onda ga razoklagijajte na oko jedan centimetar debljine i isecite na kocke ili romboide. Ređajte ih u podmazan pleh, a potom svaki zarežite odozgo i premažite sa mešavinom mlake vode i ulja.
Peći na 200C oko 25 minuta. Kad ih izvadite jedite dok su topli jer tada su najlepši.