heavy intensity rain
16°C
28.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0955
usd
104.8397
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ИНТЕРВЈУ

ГЛУМИЦА МИЛИЦА ТОМАШЕВИЋ открива све о СЕРИЈИ „КРУНСКА 11” која проговара о КОРОНИ: „Сведочанство о човеку који трага за прихватањем, љубављу и разумевањем”

28.09.2024. 13:15 13:15
Пише:
1
Фото: Telekom Srbija i Zillion film

Нова серија „Крунска 11” коју потписују „Телеком Србија” и „Zillion Филм”, премијерно ће бити емитована на каналу Суперстар ТВ од понедељка, 30. септембра, и то радним данима од 21 час, а једна од главних улога поверена је глумици Милици Томашевић, која је у интервјуу за „Дневников” магазин открила нешто више о серији и свом лику.

Радња је, како сазнајемо, смештена у једном дворишту у Београду које постаје епицентар догађаја током глобалне пандемије коронавируса. Станари зграде суочавају се са неочекиваним полицијским часом и карантином који ремете њихове свакодневне животе и планове. Серија прати њихове различите реакције на новонасталу ситуацију, од ентузијазма и сналажљивости до фрустрација и сукоба. У овој кризи, док су неки парови одлучили да се раздвоје, многи су пронашли нову љубав. Кроз хумористичне, емотивне и драматичне тренутке, станари Крунске 11 заједно откривају како се животи и односи мењају под притиском кризних околности, док свако од њих проналази начин да се прилагоди новонасталој стварности и изгради везе које ће их дефинисати као заједницу. 

1
Фото: Telekom Srbija i Zillion film

– „Крунска 11” је серија која говори о нама који смо за време пандемије морали да научимо како да прилагодимо живот новонасталој ситуацији. То подразумева низ дешавања која су узбудљива, емотивна, духовита, али имају и потенцијал да се над њима запитамо, па и преиспитамо. Важан аспект серије јесте и то што лако комуницира са најширом публиком, окупља пред телевизором све онe који би да испрате судбине људи које свакодневно срећемо и са којима живимо – истакла је Милица Томашевић у интервјуу за наш лист. 

Шта бисте рекли да је издваја од свега осталог што тренутно гледамо и шта је то што ће нас држати из епизоде у епизоду испред малих екрана? 

– Сасвим сигурно да је ова серија посебна по својој тематици. Пандемија кроз коју смо прошли није била тако давно и данас често сумирамо дешавања којима смо сведочили док је трајала. Кроз серију ћемо видети како је један комшилук прошао кроз изолацију, стрепњу и непознанице, а то увек буди помешана осећања и доводи до комике, драме, узбуђења. Имаћемо прилику да гледамо нешто што је по својој тематици различито од онога што смо до сад пратили, али међуљудски односи и њихова динамика су, сасвим сигурно, оно што ће публику везати за ову серију. 

Глумци неретко истичу како све што преко малих екрана улази у домове треба да личи на људе. Да ли је ова серија управо таква и хоће ли нас подсетити на свакодневне мале и велике проблеме обичног човека? 

– Серија која говори о људима мора на њих и личити, ту нема никакве сумње. Што смо ближи обичном човеку, а сви јесмо обични људи са својим јединственим причама, то смо успешније осликали једно време или догађај или дочарали неки лик. „Крунаска 11” је сведочанство о томе како, у ма ком времену, ма под којим условима, човек увек трага за прихватањем, љубаљу, разумевањем, тако да ћемо видети и проблеме и лепоте живота који су свакидашњи и свима блиски јер су искушени.

Евоцирала успомене на пандемију

Будући да нас серија враћа у време глобалне пандемије коронавируса па ћемо пратити реакције јунака на новонасталу ванредну ситуацију, колико вас је ваша приватна реакција и сећање на тај период инспирисала за изградњу лика, иако је серија најављена као љубавна комедија? 

– У свему што се дешава и мени и људима који су блиски ја тражим и налазим инспирацију. Било је нужно да евоцирам успомене на период пандемије, па да у лик Лоле уткам и нека своја искуства, ставове и црте карактера. За време пандемије и сама сам, баш као и лик који тумачим, проживљавала најразличитије ствари, а људске потребе за другима, за извесношћу и љубављу, нису ни тада биле занемарене. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Angie (@angie.products)

 Који лик вам је поверен и колико вам је он дао простора да се размаштате у том окружењу станара Крунске 11?

– Лик који тумачим зове се Лола. Она је замишљена као лепотица која својим шармом и харизмом лако плени и утиче на људе. Ипак, њена највећа жеља јесте да јој се догоди истинска, лепа и узвраћена љубав. Често се подсећамо да треба водити рачуна о својим жељама јер се оне могу остварити, а то се десило и Лоли. Сјајна глумачка екипа, која је радила на серији, као и сви они који су били иза камере, створила је одличну енергију током рада па је Лола могла да се прикаже у најразличитијим ситуацијама, а ја да се поигравам са њеним карактером и личношћу таман онолико колико је потребно да она постане једна од аутентичних и занимљивих станарки Крунске 11. 

Шта је био најтежи задатак, а шта највећи изазов у овој улози? 

– Изазови су ту како бисмо на њих одговарали, а задаци како бисмо их успешно решавали па сваки пут кад треба приступити новој улози ја се препуштам тексту, промишљању о начелима и вредностима које негује лик, а које ја носим као особа. Изазовна је сама ситуација у коју је серија смештена, што је, са друге стране, врло инспиративно за глумце, а тешких задатака се нико не сети када су они успешно решени.

 

У најави серије пише да ће неки јунаци услед новонастале кризе одлучити да се растану са својим љубавима, док неки проналазе нове. Како је карантин утицао на вашу јунакињу?

– Не бих желела пуно да откривам, али не могу да не кажем да је Лола особа која од љубави и за љубав живи. То је нешто што је покреће па и доводи у најразличитије ситуације. Верујем да ће нас њен љубавни живот и дотаћи и насмејати али и инспирисати да у љубави тражимо и налазимо лепоту и смисао.

Владимир Бијелић

Извор:
Dnevnik.rs
Аутор:
Пошаљите коментар
Милица Томашевић о серијама „Дрим тим”, „Друг Марко” и „Игра судбине”

Милица Томашевић о серијама „Дрим тим”, „Друг Марко” и „Игра судбине”

27.05.2023. 15:25 15:27
„ПРОГНОЗЕ НИСУ БИЛЕ ТАКО ДОБРЕ” Глумица ИВА ШТРЉИЋ у ИЗАЗОВНОЈ ХАЉИНИ ПОКАЗАЛА ОЖИЉКЕ након што је сломила обе руке, па признала: „Доктор је остао затечен када ме је видео”

„ПРОГНОЗЕ НИСУ БИЛЕ ТАКО ДОБРЕ” Глумица ИВА ШТРЉИЋ у ИЗАЗОВНОЈ ХАЉИНИ ПОКАЗАЛА ОЖИЉКЕ након што је сломила обе руке, па признала: „Доктор је остао затечен када ме је видео”

26.03.2024. 13:42 14:08