БОЉЕ ОД ОРИГИНАЛА Лажне кнедле са шљивама сочније од гомбоца ЈОШ КАД ВИДИТЕ КАКО СЕ ЛАКО ПРАВЕ
Искористите сезону шљива и направите овај неодољив колач.
Лажне кнедле са шљивама су, кажу многи који су пробали, боље од оригинала.
Потребно је:
200г презле
4 кашике шећера
Ванилин шећер
50г маслаца
1кг шљива
5 кашика шећера
Ванилин шећер
3 кашике густина
Сасвим мало воде
Гриз фил:
1л млека
13 кашика гриза
10 кашика шећера
Ванилин шећер
1 јаје
90г маслаца
Припрема: У чинији измешати презле, шећер и ванилин шећер па ту смесу препржити на 50 грама растопљеног маслаца и оставите са стране док се не охлади.
Очистите шљиве и ставити их у шерпу са шећером да се прокувају. Умутити густин и мало воде па додати већ скуваним шљивама. Вратити на ринглу да проври па склонити да се прохлади.
Спремити гриз фил тако што ћете измешати гриз, шећер и ванилин шећер. Затим у млеко додати гриз и када је скоро скувано додати и једно јаје. Склонити са рингле и док јако мешате додати маслац и мешајте док се све не сједини.
У плех прво ставите пола смесе презле, затим пола смесе гриз фила, па целу смесу фила од шљива и преко опет гриз фил и завршите све са презлама.
Охладите и послужите.