Рецепт дана: Гомбоце са шљивама
14.11.2018.
18:22
18:28
Коментари (0)
Никад лакша припрема ове многима омиљене посластице, у којој се кромпир нити љушти, нити кува...
Састојци:
- 1/2 литре млека,
- 250 г гриза,
- 1 јаје,
- кашика шећера,
- паковање презли,
- шљиве,
- 1/2 прашка за пециво,
- мало уља за кување,
- оштро брашно по потреби
Припрема:
1. Млеко засладити кашиком шећера, па у њему скувати гриз.
2. Оставите га да се охлади, а потом додати јаје, брашна тек толико да може да се разваља и прашак за пециво.
3. Радну површину посути брашном, а онда тесто обликовати у ваљкасту смесу.
4. Сећи тај ваљак на парчиће од око 5 центиметара ширине и од њих направити кругове.
5. У средину сваког круга ставити пола или целу шљиву, па онда затворити кнедлу.