broken clouds
15°C
24.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0717
usd
104.8278
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

МАРКО КОН СЕ ПРЕПОЛОВИО Ево из којих разлога ДАНАС ЈЕДЕ ЋЕВАПЕ И САРМУ

24.09.2024. 06:37 06:44
Пише:
Marko Kon
Извор: Instagram printscreen

Марко Кон изборио са вишком килограма са којима је својвремено мучио муку.

У једном периоду је имао чак 156 килограма, али је за само неколико месеци успео да смрша 45 килограма.

Многи кажу да је Марко сад готово непрепознатљив, а на дијету је кренуо првенствено због нарушеног здравственог стања.

Има посебан тип дијабетеса

Наиме, пре неколико година дијагностикован му је дијабетес моди 3, који никако није могао да регулише инсулином, нити лековима, стога су му доктори саветовали дијету као једини начин до оздрављења, а о свему томе је Марко својевремено говорио за домаће медије.

- У једном тренутку имао сам 156 кила, што ми је баш сметало, а ту је и изузетно висок шећер који нисам могао да обуздам ни са чим. Генетски имам Моди, који се лечи на посебан начин. Примао сам инсулин неко време, али то није смиривало параметре. Дијета је била неопходна. Смањио сам порције на трећину, избацио угљене хидрате и ево тако функционишем већ шест месеци. Заправо око годину дана то траје, а за то време скинуо сам 45 килограма. Доручкујем једно јаје, за ручак наручим десет ћевапа па их развлачим цео дан. Поједем сад два, па за два сата још два, па опет кроз пар сати. На крају поједем ту своју уобичајену порцију, али раздељену на шест, седам сати - за "Стори" је рекао Марко својевремено, истичући да је у питању посебна врста дијете за посебан тип дијабетеса.

 

 

Хлеб уопште не конзумира

- Ма греше. На два сата се људи сигурно гоје ако једу колико им се једе, али ја поједем једну сарму па станем. Хлеб уопште не конзумирам, лук исто, јер има превише угљених хидрата, паприку, шаргарепу такође, парадајз... Конзумирам зелену салату, блитву, ротквице, патлиџан и месо, ту немам ограничење. Једем и чварке и сланину, али све у малим количинама - рекао је тада он.

Марко је истакао да му је у почетку било врло тешко да се на строго контролисани режим исхране навикне.

- Када сам тек кренуо са дијетом, било ми је баш напорно, сада је већ много лакше. Истина је да човек никада не може у потпуности да се навикне, ја и даље сањам омиљену храну, али чињеница је да се осећам много боље. Престао сам да пијем лекове за притисак. Полако избацујем и медикаменте за шећер, остао сам само на најосновнијим. Узимам само метформин, раније сам их пио неколико. Надам се да ћу успети да издржим још неко време, јер кажу ако истрајеш две године, онда се више никада не враћаш на старо - рекао је он, а на питање колико још килограма има у плану да скине рекао је тада.

Јел исто умерено за мене и девојчицу од 40 кила?

 - Немам сад неки одређени циљ када је килажа у питању. Мислим да сам доста скинуо и сада је поента само да одржавам, да се не гојим, али дешава се да чак и на овом режиму скочим кило, два, па се вратим. Највише мрзим када кажу треба све умерено јести. Шта то значи? Је л' исто умерено за мене и неку девојчицу која има 40 килограма? То је измишљена реч која не значи апсолутно ништа, постоји само одрицање. Ко је спреман да се одриче свих радости и задовољстава у животу, постићи ће успех. Не постоји ниједан друштвени догађај, излазак на којем се нешто не једе и не пије, осим позоришта. Чак и када идемо у биоскоп, нешто морамо да поједемо. Комплетан друштвени живот заснива се на конзумирању хране и пића, а и једно и друго није добро за здравље. Не знам шта бих рекао, да идем у позориште по цео дан то баш и не могу, али ето прихватио сам све ово некако - закључио је тада он.

Извор:
Дневник, Курир
Аутор:
Пошаљите коментар