ЈЕЛОВНИК УЗ КОЈИ ЈЕ МАРКО КОН У РЕКОРДНОМ РОКУ СМРШАО 45 КГ Једноставан, а даје невероватне резултате
Јеловник уз који је Марко Кон смршао 45 килограма, веома је једноставан и ефикасан.
Музичар Марко Кон изгубио је 45 килограма уз савете стручњака, али и уз велику подршку супруге. Наиме, он је открио да пут мршављења није једноставан, али да се исплати.
- Гојазни људи се правдају хормонским поремећајем, а то је скоро увек тачно. Тај поремећај касније подржава гојазност, то је један зачарани круг. Иза мене су биле озбиљне припреме, одрицања, савети лекара, на ендокринолошком одељењу добио сам лекове, савете, пажњу, то је један врло напоран процес. Сада је ствар воље одржати и знати, да не треба да почнем да једем чоколаду од триста грама. Почетак је медицинска ствар, мора да вас саветује неко ко озбиљно зна шта ради. Метаболички процес мора да се среди - испричао је једном приликом Кон.
- Тешко је на почетку променити животне навике. Не постоји чудотврона дијета и механизам, битно је колико калорија унесеш током дана, ту нема много паметовања, све се своди на количину, што је храна лепша треба је јести мање. Прво треба донети одлуку, а онда је се држати. Да је једноставно - није. Ја волим да цитирам: ’Нисмо дебели зато што једемо, него једемо зато што смо дебели'. Глад коју сам осећао са 45 килограма неупоредива је са оном коју осећам сад", рекао је Марко Кон.
Јеловник уз који је Марко Кон смршао:
Марко Кон је током 100 дана за сва три оброка јео исту врсту меса, бирајући она масна. На пример, ако је доручковао свињски врат, то је и ручао па и вечерао.
Дан 1
Доручак: 3- 4 шницле свињског врата.
За шницле свињског врата потребно је (за порције за више особа): кг свињских шницли од врата, 3 главице црног лука, со и бибер (бело вино по жељи, 2 дл).
Припрема: шницле истрљати сољу и побиберити. Оставити их неколико минута да одстоје па посуду у којој се пеку, загрејати уље, додати лук и пећи их док не порумене са обе стране.
Ручак: шницле свињског врата.
Вечера: неколико комада масне рибе (лосос, харинга, скуша, бакалар), припремљена са путером.
Нутриционисти напомињу да уз сваки оброк мора да се једе свежа салата (купус, зелена, микс)
Између оброка је било дозвољено две ужине (млечна, јогурт, млади сир, кисело млеко) и друга воћна (малине, купине, боровнице, бруснице, рибизле, јагоде) и 20 г језграстог воћа (ораси,лешници, бадеми, пистаћи).
Као прилог уз месо може се додати: карфиол, броколи, кељ, прокељ, зелену боранију, врсте поврћа са најмањим садржајем угљених хидрата.
Дан 2
Доручак: бифтек.
Ручак: бифтек.
Вечера: неколико комада масне рибе (лосос, харинга, скуша, бакалар), припремљена са путером.
Дан 3
Доручак: неколико свињских крменадли са зачинима по избору.
Ручак: неколико свињских крменадли са зачинима по избору, динстане са луком и зачинима.
Вечера: неколико комада пропржене млевене јунетине.
Дан 4
Доручак: јагњећи котлети.
Ручак: јагњећи котлети, спремљени са поврћем, патлиџаном, паприком, тиквцом са зачинима
Вечера: бифтек.
Дан 5
Доручак: неколико комада пропржене млевене јунетине.
Ручак: пропржена млевена јунетина, неколико комада.
Пример јела са млевеном јунетином
Потребно је: 1. 5 кг млевене јунетине, 400 г буковаче, кашичица млевене паприке, 2 дл сока од парадајза, 100 г сланине, 3 дл јунеће супе, 5 кашика уља, кашика густина, оригано, мешавина зачина, со, бибер, кашика уља, кашика густина и празилук.
Вечера: пилећи ражњићи са сланином
(Курир, Стил, Милка Ђукић)
,