overcast clouds
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РУЧАК ЗА 31 МИНУТ! Испробајте овај рецепт за пасту са тиквицама и пилетином и нећете се покајати! Ово је рецепт који свако може да направи

11.08.2024. 10:00 10:18
Пише:
Извор: Приватна архива

Гастроинфлуенсерка Милица Ђорђевић на свом Инстаграм налогу „onelightshot” доноси разноврсне приче о храни, представља нутритивне рецепте „готове зачас”, као и рецензије различитих производа и ресторана.

Храна је, како нам открива, битан елеменат свакодневице у њеној породици, па тако сви који долазе у њихов дом увек буду дочекани специјалним јелом које воле. 

– Често су маме, баке и тетке припремале омиљене посластице како би исказале љубав и пажњу. Свакодневно се припремао хлеб, доручак, ручак, јако ретко смо јели нешто „куповно“, а ја сам била присутна у свим корацима производње појединих (воће, поврће, месо). Имам утисак да сада много више ценим све што купим и да сам врло рационална. Не волим да бацам храну, јер знам колики је труд потребан да нешто настане – прича нам Милица Ђорђевић. – Мислим да је управо то било оно пресудно што ме привукло кувању - љубав према храни, али и кувању коју сам видела код маме и баке од детињства. Скоро сам нашла свој први рецепт написан руком, са мало пермутованим словима, али ту је суштина и почетак. Када сам кренула у школу почела сам помало да правим слаткише. Имала сам неколико својих рецепата које сам вртела - крофне, палачинке, бакин колач...

Блогерка, која данас има близу 92.000 пратилаца, интензивније је почела да кува када је дошла у Београд да студира. Тада је, прича нам, поједноставила рецепте које је припремала код куће и прилагодила их свом темпу живота, намирницама и времену које је имала. Рецепте је додатно прилагођавала када је почела да тренира и експериментише са новим намирницама. Пријатељице би је често питале за поједине рецепте, па је, како би олакшала и њима, али и себи, почела да их пише и објављује на свом блогу, а потом и на Инстаграм налогу. Данас инспирацију за бројне рецепте, које објављује, црпи свуда.

– Када сваки дан кувате и испробавате намирнице, идеје некако долазе саме. Сматрам да је инспирација свуда око нас. Често ми се деси да, када одем до пијаце у набавку, добијем инспирацију од баке која продаје поврће, која подели са мном неки трик и да ми идеју за ново јело. Поред свакодневице, ту су путовања и ресторани, којих све више и више има у Београду и нуде сјајна јела, врло креативна и инспиративна – каже Милица Ђорђевић и додаје да воли да експериментише са храном.  – Најинтересантније ми је да експериментишем када сам ограничена са намирницама. Често се деси да када немате неку намирницу нађете њену замену у складу са оним што тренутно имате и тако се појави нови рецепт. Конкретно, волим да испробавам другачије житарице, махунарке, интересантне дресинге, салате - сарму са хељдом, пилав са просом, слатко-кисели дресинг... Сматрам да је прављење нових комбинација и бег од устаљене свакодневице нешто што је свима потребно повремено.

В. Б.

Паста са тиквицама и пилетином

250 г пилећег филеа

120 г пасте по жељи

1 већа тиквица

1 већи парадајз (или шака черија)

4 кашике грчког јогурта

по укусу со

по укусу бели лук у гранулама

по укусу бибер

2 кашике уља по жељи

Прво на ринглу ставите воду за пасту да се греје, када прокључа сипајте прстохват соли у воду па онда пасту и кувајте по упутству са кутије. Паралелно са кувањем пасте у дубљем тигању на уљу пропржите ситно исецкано пилеће месо, посолите и додајте зачине. Чим добије румену боју, додајте ситно исецкану тиквицу, па све заједно упржите. Када све добије фину боју и термички се обради, скините са рингле, додајте грчки јогурт и измешајте, а онда додајте и оцеђену пасту. Сервирајте порције, па додајте одозго парадајз или чери.

Аутор:
Пошаљите коментар
Рецепт на брзака: Тиквице са сиром за савршен ручак у свега 10 минута!

Рецепт на брзака: Тиквице са сиром за савршен ручак у свега 10 минута!

19.06.2024. 22:43 22:46
Ово је ТАЈНА ЗА НАЈСОЧНИЈУ ПИЛЕТИНУ: Само један састојак ЗА УКУСАН РУЧАК

Ово је ТАЈНА ЗА НАЈСОЧНИЈУ ПИЛЕТИНУ: Само један састојак ЗА УКУСАН РУЧАК

11.04.2024. 12:45 12:51
(ФОТО, ВИДЕО) ОВО ЈЕ НАЈБОЉИ РУЧАК ЗА ЛЕТЊЕ ДАНЕ! Не морате да стојите дуго поред врелог шпорета, РЕЦЕПТ МЛАДОГ БЛОГЕРА ЋЕ ВАС ОДУШЕВИТИ  

(ФОТО, ВИДЕО) ОВО ЈЕ НАЈБОЉИ РУЧАК ЗА ЛЕТЊЕ ДАНЕ! Не морате да стојите дуго поред врелог шпорета, РЕЦЕПТ МЛАДОГ БЛОГЕРА ЋЕ ВАС ОДУШЕВИТИ  

30.06.2024. 11:15 14:59