scattered clouds
6°C
04.11.2024.
Нови Сад
eur
117.0166
usd
107.3645
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Ево како да УКЛОНИТЕ МИРИС ПРЖЕЊА ИЗ СТАНА: Довољан вам је само један зачин

24.05.2024. 16:04 16:07
Пише:
Фото: ilustracija / Pixabay.com

Ако желите да припремите укусан ручак који укључује пржење меса, поврћа или рибе, не можете побећи од непријатних мириса од пржења. Понекад се и код печења одређених намирница јавља јак и ружан мирис из рерне, ево неколико трикова како да их се брзо решите.

Користите цимет, зачин који сви имамо у кухињи, на мало другачији начин. Када се пржи, посебно риба, мирис је посебно интензиван.

Ако не можете да га се решите проветравањем просторија или укључивањем аспиратора, ставите шерпу воде на шпорет и додајте један или два штапића цимета и полако прокувајте.

Фини мирис цимета испуниће сваку собу. Ако из рерне долази непријатан мирис, загрејте је на 250 степени, ставите штапић цимета на плех и оставите неколико минута. Чим осетите пријатан мирис, искључите рерну и отворите њена врата.

Поред чишћења, цимет вам такође може помоћи у борби против мрава. Наиме, мрзе његов мирис, па на места где приметите да излазе поспите мало цимета.

Досадни мрави ће нестати без трага. Цимет такође одлично одбија мољце. Помешајте мало цимета, лаванде и рузмарина и све ставите у малу платнену кесу. Ставите га у ормаре и фиоке и ослободићете се нежељених гостију.

Крстарица

Аутор:
Пошаљите коментар
ПОСНИ КАФЕ КОЛАЧ ПОСУТ МРВИЦАМА ОД ЦИМЕТА: Посластица идеална за оне који посте, а арома омиљеног напитка даје БОГАТ УКУС РЕЦЕПТ

ПОСНИ КАФЕ КОЛАЧ ПОСУТ МРВИЦАМА ОД ЦИМЕТА: Посластица идеална за оне који посте, а арома омиљеног напитка даје БОГАТ УКУС РЕЦЕПТ

10.04.2024. 13:24 13:42
Ово је ЈЕДИНИ ПРАВИ НАЧИН за кување пиринча: Једну ГРЕШКУ Срби вечито праве, а тако утичемо на укус

Ово је ЈЕДИНИ ПРАВИ НАЧИН за кување пиринча: Једну ГРЕШКУ Срби вечито праве, а тако утичемо на укус

15.03.2024. 15:49 16:01