Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Ово је ЈЕДИНИ ПРАВИ НАЧИН за кување пиринча: Једну ГРЕШКУ Срби вечито праве, а тако утичемо на укус

15.03.2024. 15:49 16:01
Пише:
Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Пиринач је једна од намирница које већина нас обожава и идеалан је и као додатак сваком јелу.

Брзо се спрема, а може се комбиновати у разна јела и слана и слатка. Међутим, многи га припремају на погрешан начин.

Пилав, рижото, пржени пиринач... све су то јела из различитих делова света која у Србији - многи воле и праве.

Ипак, једна грешка мора да се избегне и ево златног савета како да кувате пиринач на прави начин.

Пре свега, важно је да пиринач не стављате у хладну воду, јер ће то само учинити гњецавим и лепљивим. Уместо тога, прво га треба мало пропржити на уљу.

Одвојено, воду треба прокувати у другој шерпи и сипати у пиринач. Зачините по потреби и кувајте, повремено мешајући, док вода не испари.

Такође је важно обратити пажњу на однос пиринча и воде, тако да на једну шољу пиринча иду две шоље воде, а путер ће дати посебан сјај на крају.

Žеna.rs/ Дневник

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Крем рижото од шаргарепе

Рецепт дана: Крем рижото од шаргарепе

02.02.2018. 11:25 11:29
Шта ће ПИРИНАЧ у ФРИЖИДЕРУ: Ево разлога

Шта ће ПИРИНАЧ у ФРИЖИДЕРУ: Ево разлога

31.07.2023. 15:05 15:10
КАКО ДА СЕ МАКАРОНЕ И ПИРИНАЧ НЕ ЗАЛЕПЕ ТОКОМ КУВАЊА додајте један састојак, а НИЈЕ у питању УЉЕ

КАКО ДА СЕ МАКАРОНЕ И ПИРИНАЧ НЕ ЗАЛЕПЕ ТОКОМ КУВАЊА додајте један састојак, а НИЈЕ у питању УЉЕ

06.12.2023. 15:32 16:04