Ово је ЈЕДИНИ ПРАВИ НАЧИН за кување пиринча: Једну ГРЕШКУ Срби вечито праве, а тако утичемо на укус
Пиринач је једна од намирница које већина нас обожава и идеалан је и као додатак сваком јелу.
Брзо се спрема, а може се комбиновати у разна јела и слана и слатка. Међутим, многи га припремају на погрешан начин.
Пилав, рижото, пржени пиринач... све су то јела из различитих делова света која у Србији - многи воле и праве.
Ипак, једна грешка мора да се избегне и ево златног савета како да кувате пиринач на прави начин.
Пре свега, важно је да пиринач не стављате у хладну воду, јер ће то само учинити гњецавим и лепљивим. Уместо тога, прво га треба мало пропржити на уљу.
Одвојено, воду треба прокувати у другој шерпи и сипати у пиринач. Зачините по потреби и кувајте, повремено мешајући, док вода не испари.
Такође је важно обратити пажњу на однос пиринча и воде, тако да на једну шољу пиринча иду две шоље воде, а путер ће дати посебан сјај на крају.
Žеna.rs/ Дневник