overcast clouds
13°C
08.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9902
usd
108.5051
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РАЖЊИЋИ ОД ЈАГОДА  – рецепт о којем сви причају ових дана, пробајте га и ви

17.05.2024. 14:18 15:06
Пише:
Фото: Pixabay.com/ Dnevnik.rs

Јесте ли пробали tanghulu? Реч је о кинеској уличној храни која укључује комаде воћа набодене на дрвене штапиће, око којих је провидан танак слој стврднутог шећера.

Захваљујући друштвеним мрежама, а посебно ТикТоку, рецепт за tanghulu је постао веома популаран у последња два месеца.

Будите опрезни са шећером

Пазите када и ако их пробате, како не бисте поломили зубе. Да бисте истински уживали у tanghuluu, важно је правилно истопити шећер.

Када загризете, шећер треба да пукне, остављајући сочно воће у устима. Ако се шећер не термички обрађује довољно дуго, постаће претврд и тиме угрозити здравље ваших зуба.

Савршени tanghalu треба да буде хрскав споља, а мекан и киселкаст изнутра. Зато се на штапиће најчешће лепе огуљене јагоде, грожђе и слично воће.

Предлажемо да искористите сезону јагода и пробате верзију tanghalua са овим укусним воћем.

Састојци:

200 г белог шећера

125 мл воде

7-10 јагода

Припрема:

Оперите јагоде, уклоните им зелене петељке и потпуно их осушите. Нанесите јагоде на дрвене ражњиће и оставите са стране.

Изузетно је важно да уклоните вишак влаге са површине воћа – ако је воће влажно, растопљени шећер се неће правилно залепити за њега.

Покријте плитки плех папиром за печење и оставите са стране.

Помешајте шећер и воду у шерпи и загрејте смешу док не почну да се појављују мехурићи.

Користите кухињски термометар да проверите температуру смеше. Отопљени шећер треба да буде између 150 и 155 степени Целзијуса и лепе златне боје када је спреман за даљу употребу.

Када се шећер добро растопи – нагните шерпу на једну страну, а припремљени штапић воћа уроните у смесу са свих страна.

Ставите штапиће на папир за печење и оставите да се шећерни премаз стврдне.

Понављајте поступак док не потрошите сво припремљено воће.

У tanghulu јагодама је најбоље уживати одмах – ако их оставите да стоје предуго, влага из воћа ће омекшати шећерну глазуру.

Krstarica.rs/ Дневник

Пише:
Пошаљите коментар
ЈАГОДЕ НА 8 НОВИХ НАЧИНА: Омиљено пролећно воће можете пробати у коктелу, али и као део киселог и љутог соса

ЈАГОДЕ НА 8 НОВИХ НАЧИНА: Омиљено пролећно воће можете пробати у коктелу, али и као део киселог и љутог соса

09.05.2024. 14:46 15:00
СКИДАЊЕ ФЛЕКЕ ОД ЈАГОДЕ СА ОМИЉЕНЕ МАЈИЦЕ Ево решења!

СКИДАЊЕ ФЛЕКЕ ОД ЈАГОДЕ СА ОМИЉЕНЕ МАЈИЦЕ Ево решења!

16.05.2024. 10:07 10:34
ЕВО КАКО ОПРАТИ ЈАГОДЕ ДА ПЕСТИЦИДИ И БАКТЕРИЈЕ НЕСТАНУ ОДМАХ Омиљено воће може бити опасно ако не пазимо

ЕВО КАКО ОПРАТИ ЈАГОДЕ ДА ПЕСТИЦИДИ И БАКТЕРИЈЕ НЕСТАНУ ОДМАХ Омиљено воће може бити опасно ако не пазимо

12.04.2024. 11:33 12:45