Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРЖЕНИЦЕ БЕЗ КАПИ УЉА: Сочне изнутра и хрскаве споља, ОВО је РЕЦЕПТ

17.05.2024. 10:35 10:54
Пише:
Фото: Ilustracija Pixabay.com

Лако их је спремити, тешко им је одолети.

Прженице су идеалне за доручак, а одлично ће послужити и као вечера или ужина.

Међутим, иако веома укусне, оне имају једну ману – упијају много уља током пржења.

Ипак, и за ово постоји решење – припрема у рерни. Овако спремљене неће упити ни кап уља, а укус ће бити одличан као и када се припремају на традиционални начин.

Састојци:

  • 10 парчића старог хлеба
  • 3 јаја
  • 1 дл млека
  • прстохват соли
  • прстохват шећера

Припрема:

Јаја умутите са млеком и додајте со и шећер. Свако парче хлеба добро натопите мешавином, па ређајте у плех обложен папиром за печење.

Ако је хлеб тврђи и старији, натопљене прженице оставити да одстоје пет минута у плеху, па их ставити да се пеку.

Пеците их у рерни загрејаној на 180 степени око 15 минута или док не добију златно-жуту боју.

Крстарица

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пуњене француске прженице

Рецепт дана: Пуњене француске прженице

05.08.2018. 21:31 21:36
Рецепт дана: Печене прженице

Рецепт дана: Печене прженице

04.01.2018. 13:12 13:17