ПРЖЕНИЦЕ БЕЗ КАПИ УЉА: Сочне изнутра и хрскаве споља, ОВО је РЕЦЕПТ
17.05.2024.
10:35
10:54
Коментари (0)
Лако их је спремити, тешко им је одолети.
Прженице су идеалне за доручак, а одлично ће послужити и као вечера или ужина.
Међутим, иако веома укусне, оне имају једну ману – упијају много уља током пржења.
Ипак, и за ово постоји решење – припрема у рерни. Овако спремљене неће упити ни кап уља, а укус ће бити одличан као и када се припремају на традиционални начин.
Састојци:
- 10 парчића старог хлеба
- 3 јаја
- 1 дл млека
- прстохват соли
- прстохват шећера
Припрема:
Јаја умутите са млеком и додајте со и шећер. Свако парче хлеба добро натопите мешавином, па ређајте у плех обложен папиром за печење.
Ако је хлеб тврђи и старији, натопљене прженице оставити да одстоје пет минута у плеху, па их ставити да се пеку.
Пеците их у рерни загрејаној на 180 степени око 15 минута или док не добију златно-жуту боју.
Крстарица