ИДЕЈА ЗА УКУСАН РУЧАК Пилећи батаци у слатко-љутој варијанти
Маринада која се користи за ове пилеће батаке је нешто што би сваки породични кувар морао да има у књижици рецепата.
Потребно вам је:
* килограм пилећих батака
* прстохват соли
* прстохват бибера
* прстохват љуте туцане паприке
За маринаду:
* кашика меда
* кашика сенфа
* децилитар маслиновог уља
* пола децилитра домаће ракије
* шака рузмарина
Припрема:
Батаке посолите, побиберите и по укусу поспите љутом паприком. У дубљој чинији измешајте сенф, мед, маслиново уље, рузмарин и ракију.
Месо премажите овом мешавином и оставите га да одстоји најмање сат времена, уз напомену да би их требало промешати бар једном како би месо што боље упило све састојке.
Одлежало месо послажете на загрејани роштиљ и пеците док не порумени.
Уз пилеће батаке добро иду пржени млади кромпирићи и охлађено пиво.
Пријатно!
(glossy.espreso.co.rs)