IDEJA ZA UKUSAN RUČAK Pileći bataci u slatko-ljutoj varijanti
Marinada koja se koristi za ove pileće batake je nešto što bi svaki porodični kuvar morao da ima u knjižici recepata.
Potrebno vam je:
* kilogram pilećih bataka
* prstohvat soli
* prstohvat bibera
* prstohvat ljute tucane paprike
Za marinadu:
* kašika meda
* kašika senfa
* decilitar maslinovog ulja
* pola decilitra domaće rakije
* šaka ruzmarina
Priprema:
Batake posolite, pobiberite i po ukusu pospite ljutom paprikom. U dubljoj činiji izmešajte senf, med, maslinovo ulje, ruzmarin i rakiju.
Meso premažite ovom mešavinom i ostavite ga da odstoji najmanje sat vremena, uz napomenu da bi ih trebalo promešati bar jednom kako bi meso što bolje upilo sve sastojke.
Odležalo meso poslažete na zagrejani roštilj i pecite dok ne porumeni.
Uz pileće batake dobro idu prženi mladi krompirići i ohlađeno pivo.
Prijatno!
(glossy.espreso.co.rs)