Рецепт дана: Пилећи батаци са поврћем
Месо и поврће идеалан су нутриционистички спој. Још ако је на менију пилетина, ни врућина вам ништа неће моћи.
Састојци:
- 4 пилећа батака,
- 4 кромпира,
- главица црног лука,
- 3 чена белог лука,
- кеса смрзнутог мешаног поврћа,
- мало уља или масти,
- пола чаше парадајз сока,
- со и бибер по укусу,
- мало млевене слатке паприке,
Припрема:
1. У загрејану шерпу ставити уље или маст.
2. Пропржити на кратко батаке да порумене, па их извадити из шерпе. 3. Исецкати на крупније кромпир, лук и бели лук и ставити, заједно са смрзнутим поврћем, на исту масноћу у којој се пржило месо.
4. Додати парадајз сок, мало воде и оставити да крчка.
5. После 10-15 минута вратити батаке.
6. Посолити, побиберити и ставити пола кашике слатке паприке.
7. Крчкати све заједно око 40 минута, па послужити топло уз салату по жељи.