overcast clouds
21°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОРИГИНАЛАН РЕЦЕПТ ЗА СОЧИВО из манастира Хиландар, идеално јело за дане поста

16.04.2024. 15:49 15:54
Пише:
Извор: Pixabay.com

Аутентичан рецепт за припрему сочива из манастира Хиландар има неколико састојака који му дају посебан укус.

Сочиво је укусно поврће из рода махунарки. Налик је пасуљу, али се разликује по укусу. Од њега се могу правити разна јела и салате.

У време поста монаси у манастиру Хиландар често припремају сочиво на посебан начин.

Састојци:

300 грама сочива

главица црвеног лука

главица белог лука

кашика сувог грожђа

20 маслина

1 дцл белог вина

со, бибер

оригано

мајчина душица

шољица маслиновог уља

Припрема:

Сочиво потопити и одставити да одстоји преко ноћи.

Сутрадан ставити да се кува. Када проври треба оцедити сочиво.

Поново прелити сочиво водом. Додати издинстани црвени и бели лук. Додати кашику сувог грожђа, маслине, бело вино, а потом и со, бибер, оригано и мајчину душицу.

Кувати полако, на тихој ватри, док вода не испари.

На крају додати шољицу маслиновог уља.

Informеr.rs/ Дневник

Аутор:
Пошаљите коментар
НАЈЈЕФТИНИЈИ ПОСНИ КОЛАЧ Tолико је СОЧАН И УКУСАН да мрсни нећете ни пожелети; Може да се прави и као торта

НАЈЈЕФТИНИЈИ ПОСНИ КОЛАЧ Tолико је СОЧАН И УКУСАН да мрсни нећете ни пожелети; Може да се прави и као торта

09.04.2024. 15:02 15:42
ПОСНЕ ЛАЗАЊЕ КОЈЕ СЕ ТОПЕ У УСТИМА: Гурманлук за све прилике, а припрема се БРЗО

ПОСНЕ ЛАЗАЊЕ КОЈЕ СЕ ТОПЕ У УСТИМА: Гурманлук за све прилике, а припрема се БРЗО

05.04.2024. 10:28 10:50
ПОСНЕ КРОФНЕ СУ ОСВОЈИЛЕ СВЕТ Невероватно али истинито, и током поста можете се засладити својом омиљеном посластицом

ПОСНЕ КРОФНЕ СУ ОСВОЈИЛЕ СВЕТ Невероватно али истинито, и током поста можете се засладити својом омиљеном посластицом

06.04.2024. 11:32 11:36