Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ORIGINALAN RECEPT ZA SOČIVO iz manastira Hilandar, idealno jelo za dane posta

16.04.2024. 15:49 15:54
Piše:
Izvor: Pixabay.com

Autentičan recept za pripremu sočiva iz manastira Hilandar ima nekoliko sastojaka koji mu daju poseban ukus.

Sočivo je ukusno povrće iz roda mahunarki. Nalik je pasulju, ali se razlikuje po ukusu. Od njega se mogu praviti razna jela i salate.

U vreme posta monasi u manastiru Hilandar često pripremaju sočivo na poseban način.

Sastojci:

300 grama sočiva

glavica crvenog luka

glavica belog luka

kašika suvog grožđa

20 maslina

1 dcl belog vina

so, biber

origano

majčina dušica

šoljica maslinovog ulja

Priprema:

Sočivo potopiti i odstaviti da odstoji preko noći.

Sutradan staviti da se kuva. Kada provri treba ocediti sočivo.

Ponovo preliti sočivo vodom. Dodati izdinstani crveni i beli luk. Dodati kašiku suvog grožđa, masline, belo vino, a potom i so, biber, origano i majčinu dušicu.

Kuvati polako, na tihoj vatri, dok voda ne ispari.

Na kraju dodati šoljicu maslinovog ulja.

Informer.rs/ Dnevnik

Autor:
Pošaljite komentar
NAJJEFTINIJI POSNI KOLAČ Toliko je SOČAN I UKUSAN da mrsni nećete ni poželeti; Može da se pravi i kao torta

NAJJEFTINIJI POSNI KOLAČ Toliko je SOČAN I UKUSAN da mrsni nećete ni poželeti; Može da se pravi i kao torta

09.04.2024. 15:02 15:42
POSNE LAZANJE KOJE SE TOPE U USTIMA: Gurmanluk za sve prilike, a priprema se BRZO

POSNE LAZANJE KOJE SE TOPE U USTIMA: Gurmanluk za sve prilike, a priprema se BRZO

05.04.2024. 10:28 10:50
POSNE KROFNE SU OSVOJILE SVET Neverovatno ali istinito, i tokom posta možete se zasladiti svojom omiljenom poslasticom

POSNE KROFNE SU OSVOJILE SVET Neverovatno ali istinito, i tokom posta možete se zasladiti svojom omiljenom poslasticom

06.04.2024. 11:32 11:36