ПЕТ ЗДРАВСТВЕНИХ ДОБРОБИТИ КОНЗУМИРАЊА ТИКВИЦА: Права ПРОЛЕЋНА ХРАНА која је НИСКОКАЛОРИЧНА и препуна витамина
Тиквице су хранљиво и популарно поврће које се може комбиновати и јести на различите начине.
Тиквице су врло здраве и препоручује се њихова честа конзумација, а садрже есенцијалне нутријенте попут витамина Ц, К и Б6, као и минерала попут калијума, мангана и фолата.
Редовна конзумација овог поврћа може имати одличан учинак на здравље. Погледајте које се здравствене добробити повезују с тиквицама.
Тиквице су нискокалоричне
Тиквице су изврстан избор за све оне који желе да одрже тежину или смршају јер не садрже пуно калорија. Ово поврће сматра се нискокалоричним захваљујући високом садржају воде, а помаже да останете хидрирани и осећате се сито сатима након оброка.
Садрже висок удео влакана
Ово омиљено поврће садржи висок удео дијеталних влакана која подстичу редовно пражњење црева и помажу у спречавању затвора. Влакна у тиквицама такође помажу у регулацији нивоа шећера у крви и могу допринети смањењу ризика од развоја срчаних болести.
Подржавају здравље срца
У тиквицама се налазе калијум и магнезијум који су корисни за здравље срца, преноси Hеalth Схотс. Калијум помаже у регулацији крвног притиска, док магнезијум подржава нормалан срчани ритам и рад мишића.
Подржавају здравље очију
Тиквице су богате витамином А и лутеином који су врло важни за очување здравља очију. Ови спојеви у тиквицама могу да смање ризик од стања очију повезаних са старењем, као што су очна мрена и макуларна дегенерација.
Познате по антиоксидативним својствима
Тиквице садрже антиоксидансе, укључујући витамин Ц и бета-каротен, који помажу у заштити ћелија од оштећења узрокованих слободним радикалима. Редовном конзумацијом овог поврћа може се утицати на смањење развоја одређених болести.
Esprеsso.rs/ Дневник