Рецепт дана: Запечене тиквице с јајима и сиром
Осим што је у питању врло укусно и хранљиво јело, овај рецепт и потврђује оно што нутриционисти стално тврде: здрава храна не мора обавезно пуно да кошта.
Састојци:
- 1 тиквица средње величине,
- 1 јаје,
- чен белог лука,
- 100 г младог немасног сира,
- 0,5 дл јогурта,
- 2 кашичице маслиновог уља
Припрема:
1. Прво маринити тиквице, па их исећи на колутове, коцкице или већ према жељи.
2. Зачинити их вегетом и/или само ставити со и бибер по укусу.
3. Додати мало изренданог белог лука ради лепшег укуса.
4. Све добро промешати и оставити да одстоје око 15 минута да отпусти воду, па процедити.
5. У тепсију ставити папир за печење.
6. Јаја умутити са јогуртом и уљем.
7. Сипати у калуп, додати мариниране тиквице и преко њих измрвити сир.
8. Пећи у рерни загрејаној на 200 степени док се тиквице фино не запеку.
9. По жељи, можете пре печења преко тиквица посути супену кашику пармезана. Мало ћете повећати калоријску вредност, али ће зато укус бити изванредан.