light rain
20°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРЖЕНИЦЕ, А БЕЗ ЈАЈА Нови хит на Тик Току; Хрскаве и укусне као и класичне (ВИДЕО РЕЦЕПТ)

02.04.2024. 09:28 09:45
Пише:
Извор: ilustracija/pixabay

За време поста се не морате одрећи омиљених прженица за доручак.

На интернету се недавно појавио један одличан рецепт који гарантује добро познати укус прженица, али без јаја и шећера.

Рецепт је поделила популарна блогерица Yumna и врло брзо је залудео интернет. Овај једноставни рецепт један је од топ ТикТок трендова на тему хране и милиони су знатижељно погледали како се праве класичне прженице без имало јаја.

Рецепт је једноставан: у тигању на средњој ватри растопите мало маслаца, а када је пост узмите маргарин, затим додајте две кришке хлеба и сипајте млеко, може и биљно у тигањ. Поспите с мало цимета и пеците кришке хлеба док не порумене с обе стране и док млеко не испари.

@feelgoodfoodie Хаве you триед the вирал милк тоаст? Ит’с basically French тоаст with но eggs ор сугар бут somehow my кидс absolutely ловед ит! ☺️?? #milktoast ИБ: @Stefani Хорисон ♬ оригинал соунд - Феел Good Foodie

Крајњи резултат изгледа као класичан поховани хлеб, али уз пуно мање муке и запрљаног посуђа.

Како се каже у видеу, уз мало стрпљења, ваш поховани хлеб с временом ће лепо очврснути и постати фино хрскав.

Као и класичне прженице са јајима, и ове по жељи можете правити слатке и слане (немојте тада додавати цимет) и јести их у разним комбинацијама.

Дневник/Крстарица

Аутор:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пуњене француске прженице

Рецепт дана: Пуњене француске прженице

05.08.2018. 21:31 21:36