Ко каже да ПАЛАЧИНКЕ НЕ МОГУ БИТИ ПОСНЕ? Идеалан доручак или десерт у дане поста
18.03.2024.
16:46
16:55
Коментари (0)
Ево једноставног и посног рецепта за омиљену посластицу многих
Састојци:
- 500 мл киселе воде
- 300 г брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- 1/2 кесице соде бикарбоне
- 1 шољица уља (мала шоља за кафу)
- прстохват соли
- уље за пржење
- џем по укусу
Припрема
У чинију сипајте суве састојке: брашно, соду бикарбону, прашак за пециво и со, па додајте киселу воду и уље.
Добро умутите, па куглачом сипајте у загрејан тигањ prеthodno подмазан уљем.
Окрените палачинку после око 30 секунди и понављајте док не утрошите смесу.
Филујте палачинке џемом.
Glossy/ Дневник