ШЕХЕРЕЗАДА БЕЗ ПЕЧЕЊА КОРА Неодољиво кремаста торта готова за 20-30 минута
Торта Шехезерада спада у домаће слаткише згодне за сваку прилику, а овај рецепт с кексом посебно је практичан и једноставан!
Ако нисте љубитељ печења кора за торте, ова брза варијанта популарне посластице сигурно ће вам се допасти
У питању је дезерт који свима успева, прави се од фила од пудинга и кекса умоченог у млеко, а посебан шмек дају му слојеви од слатке павлаке.
Спада у најбрже торте, а чак и ако сте спорији у кухињи неће вам одузети више од 30 минута.
Састојци:
- 1 л млека
- 600 г кекса по избору
- 400 мл слатке павлаке
- 200 г шећера у праху
- 10 кашика шећера
- 1 кесица ванилиног шећера
- 3 кесице пудинга од карамеле или ваниле
Припрема
Одвојте 100 мл млека са стране и у томе размутите пудинг из кесице.
Умутите маргарин са шећером у праху.
Остатак млека скувајте, па кад крене да кључа, склоните са стране, умешајте у то размућен пудинг и вратите на ватру док се не згусне. Додајте у то умућен маргарин са шећером у праху.
Умутите слатку павлаку у шлаг.
На дно калупа за торте ређајте кекс умочен у млеко, па преко нанесите фил од пудинга. Потом ставите шлаг, па поново кекс и тако понављајте док не утрошите сав материјал.
Последњи слој треба да буде ред кекса који нисте умочили у млеко.
По жељи украсите ренданом чоколадом, шареним мрвицама, сувим воћем, млевеним орашастим плодовима...
Kurir.rs /GLOSSY, Т.С.Р/ Дневник