ŠEHEREZADA BEZ PEČENJA KORA Neodoljivo kremasta torta gotova za 20-30 minuta
Torta Šehezerada spada u domaće slatkiše zgodne za svaku priliku, a ovaj recept s keksom posebno je praktičan i jednostavan!
Ako niste ljubitelj pečenja kora za torte, ova brza varijanta popularne poslastice sigurno će vam se dopasti
U pitanju je dezert koji svima uspeva, pravi se od fila od pudinga i keksa umočenog u mleko, a poseban šmek daju mu slojevi od slatke pavlake.
Spada u najbrže torte, a čak i ako ste sporiji u kuhinji neće vam oduzeti više od 30 minuta.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 600 g keksa po izboru
- 400 ml slatke pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 10 kašika šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 3 kesice pudinga od karamele ili vanile
Priprema
Odvojte 100 ml mleka sa strane i u tome razmutite puding iz kesice.
Umutite margarin sa šećerom u prahu.
Ostatak mleka skuvajte, pa kad krene da ključa, sklonite sa strane, umešajte u to razmućen puding i vratite na vatru dok se ne zgusne. Dodajte u to umućen margarin sa šećerom u prahu.
Umutite slatku pavlaku u šlag.
Na dno kalupa za torte ređajte keks umočen u mleko, pa preko nanesite fil od pudinga. Potom stavite šlag, pa ponovo keks i tako ponavljajte dok ne utrošite sav materijal.
Poslednji sloj treba da bude red keksa koji niste umočili u mleko.
Po želji ukrasite rendanom čokoladom, šarenim mrvicama, suvim voćem, mlevenim orašastim plodovima...
Kurir.rs /GLOSSY, T.S.R/ Dnevnik