УКУСАН ОБРОК ОЧАС ПОСЛА КОЈЕМ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ! Откривамо вам рецепт за поховани ролат од млевеног меса
Милица Станковић из Пожаревца уређује и води Инстаграм и Тикток профил „mycheerfullkitchen” на којима представља укусне рецепте за сваки дан, али и неке специјалне прилике. На та два профила збирно је прати и више од 30.000 људи са којима се повезала и који уживају у њеним ђаконијама.
Одувек је, каже, волела нешто да прави и декорише, тако се и родила идеја да покрене свој блог.
– Волим да цртам, сликам, правим декоративне ствари. Могу рећи да сам уметник у души. Тако је и са кувањем – прича нам Милица и додаје да је схватила да су кулинарски профили на друштвеним мрежама веома популарни, те је и сама хтела да представи своје умеће у кухињи другима. – И сама сам хтела да се опробам у томе. Свидело ми се и наставила сам.
Додаје да није толико тешко пронаћи идеју за креативност у кухињи, поготово ако сте маштовити.
– Данас доста идеја можете наћи на интернету, али и у старим свескама, које су записивале наше мајке, тетке, стрине, баке – објашњава ауторка популарног фуд-блога.
Милица сматра да код куће сви можемо да припремимо пасту или рижото за један квалитет оброк, а у њеној кући најчешће се праве домаћа кувана јела попут бораније, грашка, пасуља и разних врста чорби. Додаје да нема омиљено јело, али да највише воли јела са месом.
За читаоце „Дневниковог” Недељног ручка Милица је припремила занимљив рецепт - поховани ролат од млевеног меса.
В. Б.
Поховани ролат од млевеног меса
2 главице црног лука
600-700 г млевеног меса
зачини: со, бибер, црвена паприка, бели лук
200 г киселе павлаке
250 г качкаваља
2 листа обланде
3 јајета
око 150 г презли
Очистимо, насецкамо и упржимо црни лук. Затим додамо и млевено месо, зачине па постепено мешамо да се месо упржи. Када је готово оставимо мало да се охлади, а обланде увијемо у мокре крпе како би се опустиле. У млевено месо додамо киселу павлаку и качкаваљ. Мажемо обланде, а затим их уроламо. Увијемо у фолију и ставимо у замрзивач најмање пола сата. Када их извадимо сечемо на парчиће дебљине око 3 цм. У једном тањиру виљушком умутимо јаја, а у други сипамо презле. Ролате прво уваљамо у јаја, а затим у презле и стављамо у загрејано уље или маст да се пеку. Испржимо са обе стране па их вадимо на убрус како би се оцедио вишак масноће.
Погледајте још један Миличин рецепт, за слаткиш:
@mycheerfulkitchen ◽МЕДЕНО СРЦЕ◽ •10 кашике џема/пекмеза •1 чаша шећера •1 ванилин шећер •1,5 чаша газиране воде •2,5 чаше брашна •1 кашика какаа •1 прашак за пециво •пола чаше уља •8 кашике џема/пекмеза+100г чоколаде Прелив: •100г чоколаде •3-5 кашике уља #reels #tasteful #tastyfood #instagram #dessert #kitchen #yummy #yummyfood #cooking #cookies #newyear #njam #foodblogger #FoodLover #fyp #food ♬ Christmas Магиц - АСхамалуевМусиц