UKUSAN OBROK OČAS POSLA KOJEM NEĆETE ODOLETI! Otkrivamo vam recept za pohovani rolat od mlevenog mesa
Milica Stanković iz Požarevca uređuje i vodi Instagram i Tiktok profil „mycheerfullkitchen” na kojima predstavlja ukusne recepte za svaki dan, ali i neke specijalne prilike. Na ta dva profila zbirno je prati i više od 30.000 ljudi sa kojima se povezala i koji uživaju u njenim đakonijama.
Oduvek je, kaže, volela nešto da pravi i dekoriše, tako se i rodila ideja da pokrene svoj blog.
– Volim da crtam, slikam, pravim dekorativne stvari. Mogu reći da sam umetnik u duši. Tako je i sa kuvanjem – priča nam Milica i dodaje da je shvatila da su kulinarski profili na društvenim mrežama veoma popularni, te je i sama htela da predstavi svoje umeće u kuhinji drugima. – I sama sam htela da se oprobam u tome. Svidelo mi se i nastavila sam.
Dodaje da nije toliko teško pronaći ideju za kreativnost u kuhinji, pogotovo ako ste maštoviti.
– Danas dosta ideja možete naći na internetu, ali i u starim sveskama, koje su zapisivale naše majke, tetke, strine, bake – objašnjava autorka popularnog fud-bloga.
Milica smatra da kod kuće svi možemo da pripremimo pastu ili rižoto za jedan kvalitet obrok, a u njenoj kući najčešće se prave domaća kuvana jela poput boranije, graška, pasulja i raznih vrsta čorbi. Dodaje da nema omiljeno jelo, ali da najviše voli jela sa mesom.
Za čitaoce „Dnevnikovog” Nedeljnog ručka Milica je pripremila zanimljiv recept - pohovani rolat od mlevenog mesa.
V. B.
Pohovani rolat od mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
600-700 g mlevenog mesa
začini: so, biber, crvena paprika, beli luk
200 g kisele pavlake
250 g kačkavalja
2 lista oblande
3 jajeta
oko 150 g prezli
Očistimo, naseckamo i upržimo crni luk. Zatim dodamo i mleveno meso, začine pa postepeno mešamo da se meso uprži. Kada je gotovo ostavimo malo da se ohladi, a oblande uvijemo u mokre krpe kako bi se opustile. U mleveno meso dodamo kiselu pavlaku i kačkavalj. Mažemo oblande, a zatim ih urolamo. Uvijemo u foliju i stavimo u zamrzivač najmanje pola sata. Kada ih izvadimo sečemo na parčiće debljine oko 3 cm. U jednom tanjiru viljuškom umutimo jaja, a u drugi sipamo prezle. Rolate prvo uvaljamo u jaja, a zatim u prezle i stavljamo u zagrejano ulje ili mast da se peku. Ispržimo sa obe strane pa ih vadimo na ubrus kako bi se ocedio višak masnoće.
Pogledajte još jedan Miličin recept, za slatkiš:
@mycheerfulkitchen ◽MEDENO SRCE◽ •10 kašike džema/pekmeza •1 čaša šećera •1 vanilin šećer •1,5 čaša gazirane vode •2,5 čaše brašna •1 kašika kakaa •1 prašak za pecivo •pola čaše ulja •8 kašike džema/pekmeza 100g čokolade Preliv: •100g čokolade •3-5 kašike ulja #reels #tasteful #tastyfood #instagram #dessert #kitchen #yummy #yummyfood #cooking #cookies #newyear #njam #foodblogger #FoodLover #fyp #food ♬ Christmas Magic - AShamaluevMusic