broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СПРЕМИТЕ ПАСУЉ ЗА МЕЊЕ ОД САТ Један од најпопуларнијих оброка узима много времена, а ево ТРИКА који ће решити тај проблем

21.02.2024. 15:18 15:32
Пише:
Извор: Pixabay.com

Једно од омиљених јела на српској трпези је пасуљ. Али све домаћице знају да су потребни сати да би се скувао. Ипак, искусни кувари су открили како да се скрати време кувања пасуља, а укус ће бити савршен и укућани одушевљени.

Постоје два састојка која можете додати да бисте омиљено јело брзо скували, а ви одаберите онај који вам више одговара или који тренутно имате у кући.

Сода бикарбона

У прву воду у којој се кува пасуљ додајте једну кашичицу соде бикарбоне. Оставите пасуљ да се крчка најмање 15 минута, па воду проспите и додајте мало уља. Добро промешајте, како бисте били сигурни да је уље распоређено по свим зрнима пасуља. Сода бикарбона ће спречити и стварање гасова које пасуљ изазива.

Ракија

У овом случају сипајте 4 дела хладне воде и 1 део пасуља. Рецимо, на 1 кг пасуља сипајте 4 литра воде. У шерпу одмах сипајте и 50 мл ракије и оставите да прокува. Затим снизите температуру рингле и крчкајте пасуљ око 50 минута. За то време ће омекшати.

Kurir.rs/ Дневник

Аутор:
Пошаљите коментар
ПРОЧИТАЈТЕ ТАЈНИ РЕЦЕПТ ЗА КУВАЊЕ ПАСУЉА Изврсни укуси Војводине на Салашу 137 „РОГАЉ” И „BEAN” фестивал

ПРОЧИТАЈТЕ ТАЈНИ РЕЦЕПТ ЗА КУВАЊЕ ПАСУЉА Изврсни укуси Војводине на Салашу 137 „РОГАЉ” И „BEAN” фестивал

01.10.2023. 16:53 17:26
КЛЕЛИ СЕ У ЊЕГА Пробајте оригинални рецепт за ЧУВЕНИ ВОЈНИЧКИ ПАСУЉ ИЗ ЈНА

КЛЕЛИ СЕ У ЊЕГА Пробајте оригинални рецепт за ЧУВЕНИ ВОЈНИЧКИ ПАСУЉ ИЗ ЈНА

15.09.2023. 11:33 11:38
Кувањем ђачких пасуља најавили јубилеј

Кувањем ђачких пасуља најавили јубилеј

02.12.2022. 10:02 10:08