Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SPREMITE PASULJ ZA MENJE OD SAT Jedan od najpopularnijih obroka uzima mnogo vremena, a evo TRIKA koji će rešiti taj problem

21.02.2024. 15:18 15:32
Piše:
Izvor: Pixabay.com

Jedno od omiljenih jela na srpskoj trpezi je pasulj. Ali sve domaćice znaju da su potrebni sati da bi se skuvao. Ipak, iskusni kuvari su otkrili kako da se skrati vreme kuvanja pasulja, a ukus će biti savršen i ukućani oduševljeni.

Postoje dva sastojka koja možete dodati da biste omiljeno jelo brzo skuvali, a vi odaberite onaj koji vam više odgovara ili koji trenutno imate u kući.

Soda bikarbona

U prvu vodu u kojoj se kuva pasulj dodajte jednu kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, pa vodu prospite i dodajte malo ulja. Dobro promešajte, kako biste bili sigurni da je ulje raspoređeno po svim zrnima pasulja. Soda bikarbona će sprečiti i stvaranje gasova koje pasulj izaziva.

Rakija

U ovom slučaju sipajte 4 dela hladne vode i 1 deo pasulja. Recimo, na 1 kg pasulja sipajte 4 litra vode. U šerpu odmah sipajte i 50 ml rakije i ostavite da prokuva. Zatim snizite temperaturu ringle i krčkajte pasulj oko 50 minuta. Za to vreme će omekšati.

Kurir.rs/ Dnevnik

Autor:
Pošaljite komentar
PROČITAJTE TAJNI RECEPT ZA KUVANJE PASULJA Izvrsni ukusi Vojvodine na Salašu 137 „ROGALJ” I „BEAN” festival

PROČITAJTE TAJNI RECEPT ZA KUVANJE PASULJA Izvrsni ukusi Vojvodine na Salašu 137 „ROGALJ” I „BEAN” festival

01.10.2023. 16:53 17:26
KLELI SE U NJEGA Probajte originalni recept za ČUVENI VOJNIČKI PASULJ IZ JNA

KLELI SE U NJEGA Probajte originalni recept za ČUVENI VOJNIČKI PASULJ IZ JNA

15.09.2023. 11:33 11:38
Kuvanjem đačkih pasulja najavili jubilej

Kuvanjem đačkih pasulja najavili jubilej

02.12.2022. 10:02 10:08