СОЧНО ЈЕЛО КОЈЕ СЕ ТОПИ У УСТИМА Бакин рецепт за савршен доручак, готов за 10 минута!
Савршено за брз и укусан доручак!
Када смо гладни, јело спремамо под хитно! Нема ту компликовања, стрпљење је на резерви и треба што пре да зацврчи, замирише, укрчка се и запече - зато пробајте овај рецепт за јело из тигања.
Састојци:
• 2 јаја
• 200 г киселе павлаке
• 1 коцка сира (по избору: фета, ситни, млад)
• 130 мл јогурта
• 4 кашике уља
• 100 г брашна
• 1 кашичица прашка за пециво
• Мало соли
• Уље
Припрема: У већој чинији умутите јаја, па додајте киселу павлаку, измрвљен сир, јогурт и уље. Посебно просејте брашно с прашком за пециво, па га додајте у смесу заједно са прстохватом соли. Све добро сједините док не добијете глатку масу.
Тигањ благо подмажите уљем и добро загрејте. Сипајте отприлике 3 кутлаче смесе (у зависности од величине тигања), равномерно распоредите и поклопите.
Пеците 3–4 минута на умереној ватри, затим пажљиво окрените и испеците и другу страну док не порумени. Послужите топло – уз јогурт, ајвар или омиљени намаз.
Савршено за брз и укусан доручак!