scattered clouds
18°C
25.04.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СОЧНО ЈЕЛО КОЈЕ СЕ ТОПИ У УСТИМА Бакин рецепт за савршен доручак, готов за 10 минута!

25.04.2025. 10:10 10:17
Пише:
Извор:
Еспресо/Дневник
dorucak
Фото: Canva/Ilustracija

Савршено за брз и укусан доручак!

Када смо гладни, јело спремамо под хитно! Нема ту компликовања, стрпљење је на резерви и треба што пре да зацврчи, замирише, укрчка се и запече - зато пробајте овај рецепт за јело из тигања.

Састојци: 

• 2 јаја 

• 200 г киселе павлаке 

• 1 коцка сира (по избору: фета, ситни, млад) 

• 130 мл јогурта 

• 4 кашике уља 

• 100 г брашна 

• 1 кашичица прашка за пециво 

• Мало соли 

• Уље

Припрема: У већој чинији умутите јаја, па додајте киселу павлаку, измрвљен сир, јогурт и уље. Посебно просејте брашно с прашком за пециво, па га додајте у смесу заједно са прстохватом соли. Све добро сједините док не добијете глатку масу. 

Тигањ благо подмажите уљем и добро загрејте. Сипајте отприлике 3 кутлаче смесе (у зависности од величине тигања), равномерно распоредите и поклопите. 

Пеците 3–4 минута на умереној ватри, затим пажљиво окрените и испеците и другу страну док не порумени. Послужите топло – уз јогурт, ајвар или омиљени намаз. 

Савршено за брз и укусан доручак!

Espreso

Извор:
Еспресо/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар