ШТО ЈЕ НАМА САРМА, ТО ЈЕ ИТАЛИЈАНИМА ОВАЈ СПЕЦИЈАЛИТЕТ Оригинални рецепт за Аматрикана пасту – УКУСАН ОБРОК ЗА 15 МИНУТА
Ако волите пасту заборавите на карбонару, болоњезе и све друге - стиже она коју Италијани обожавају.
Италијанска кухиња је позната по специјалитетима од теста, а пасте су њихово национално јело. Сада више не морате да отпутујете у Италију да бисте уживали у овом фантастичном јелу.
Довољно је да пажљиво прочитате овај рецепт и чувена Аматрикана паста ће за мање од пола сата бити на вашој трпези.
Ово је оригиналан рецепт за припрему укусне и кремасте пасте са парадајз сосом, која ни мало не подсећа ни на једну коју сте до сада пробали.
Потребно је:
400 грама шпагета
400 грама парадајз пелата
100 грама меснате сланине
4 кашике нарибаног сира пецорино (ако немате може пармезан)
1 чили папричица (пеперонцино)
Припрема:
Тестенину скувајте ал денте. Сланиницу пропжите тако да постене хрскава. У тој масноћи пропржите једну целу љуту папричицу и додајте парадајз пелат. Можете да користите и свежи чери парадајз који ћете prеthodno пропржити, ољуштити и исећи на коцкице. Парадајз из тегле је бржа варијанта.
Кувајте све заједно на лаганој температури око 10 минута, па затим извадите чили папричицу из соса и одстраните је.
Док се сос кува требало би да су куване и шпагете. Извадите их из воде, део воде немојте да проспете, ако вам је сос превише густ да можете да га њоме разредите.
Измешајте шпагете, погледајте какав вам је сос, да ли му треба још воде. Искључите шпорет и мешајте још 2,3 минута док се рингла не охлади. Пре служења поспите пецорино сиром или пармезаном.
Пријатно!