Најлепши рецепт за ПОСНУ БАЈАДЕРУ Прави се за 20 минута, а укусом може да парира НАЈСКУПЉИМ КОЛАЧИМА
Старински колач бајадера у свом посном издању пођеднако је укусан као и онај у мрсној варијанти
За прављење бајадере потребно вам је мало воље, времена и квалитетни састојци. За свега 20 минута можете направити пун плех колача који се топе под непцима и могу да парирају и оним најлепшим, које ћете скупо платити у посластичарницама.
Ево шта вам треба да бисте направили посну бајадеру, баш онакву какве су наше баке годинама спремале и гостиле нас њоме.
Потребно је:
- 300 г посног млевеног кекса
- 200 г млевених ораха
- 250 г шећера
- 1 ванил-шећер
- 10 кашика воде
- 200 г посног маргарина
- 150 г посне чоколаде за кување
За глазуру:
- 3 кашике шећера
- 3 кашике воде
- 3 кашике уља
- 100 г посне чоколаде за кување
- величине ораха маргарин
У шерпу спати шећер помешан са ванилиним шећером, па додати воду и ставити на шпорет да прокључа. Потом скинути, додати маргарин и мешати док се не истопи. Затим додати млевени кекс, млевене орахе и варјачом добро измешати док се лепо не сједини.
Затим смесу поделити на два дела. У први део додати отопљену чоколаду, а други остаје какав јесте. Потом подмазати мало плех и у њега сипати браон део, лепо га изравнати да буде раван, па сипати преко жути. Оствити да се стегне на хладном месту.
Кад се стегне направити глазуру од чоколаде, шећера, уља, воде и маргарина. Прелити колач и оставити да се охлади. Након тога сећи на штанглице и ређати на тацну.
* Забрањено преузимање дела или читавог текста и/или фото/видеа, без навођења и линковања извора и аутора, а у складу са одредбама WMG услова коришћења и Законом о јавном информисању и медијима.
Kurir.rs