Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЗАКУВАО ШЕФ САЛЕ: Личке шницле за хладне дане

10.12.2023. 11:30 14:10
Пише:
Фото: Саша Поповић/Личке шницле

Е, ово је прави специјалитет, ако знате да га спремите, а не као ја... Шалу на страну. Изискује мало више времена и труда, али, ако успете, исплати се.

Право зимско јело. У данашње време нешто скупље, због цена црвеног меса, односно јунетине. Како год, уколико се не бојите да мало испрљате кухињу, покушајте, нећете се покајати. Укус је феноменалан, као и текстура.

Састојци:

800 г јунетине

2 дл белог вина

4 чена белог лука

2 јајета

презла

брашно

1 веза свежег першуновог листа

со

бибер

суви зачин

Припрема:

Потребно је јунеће шницле истањити чекићем за месо, али тако што ћемо их prеthodno посолити и побиберити по укусу, а потом их посути презлом. Потребно је чекићем сјединити месо и презлу.

Тако припремљено месо испохујте. Дакле, уваљајте месо у брашно, потом у јаја и на крају у презлу. Пеците на свињској масти или уљу, док се не зарумени са обе стране. Потом шницле сложите у шерпу у којој сте prеthodno загрејали мало масноће. Додајте ситно насецкана четири чена белог лука, кашичицу сувог зачина и залијте са два децилитра белог вина. Потом додајте и свежу воду, толико да месо огрезне и не буде суво.

Оставите да се крчка 45-60 минута на средње јакој ватри. Пред крај кувања додајте везу ситно сецканог свежег першуновог листа.

Сервирајте са пире кромпиром или пиринчем, које треба да залијете сосом из шерпе с месом.

Текст и фото: Саша Поповић

 

Пише:
Пошаљите коментар
ЗАКУВАО ШЕФ САЛЕ Крем чорба од бундеве

ЗАКУВАО ШЕФ САЛЕ Крем чорба од бундеве

03.12.2023. 13:00 15:06
ЗАКУВАО ШЕФ САЛЕ: Дошло време за кисели купус

ЗАКУВАО ШЕФ САЛЕ: Дошло време за кисели купус

05.11.2023. 13:00 14:18
ЗАКУВАО ШЕФ САЛЕ: Колач од јабука за недељно поподне

ЗАКУВАО ШЕФ САЛЕ: Колач од јабука за недељно поподне

29.10.2023. 11:00 11:53