МЕКШЕ НИСТЕ ЈЕЛИ Мађарска куварица открила како прави НАЈМЕКШЕ ПАЛАЧИНКЕ на свету! Има само једна ЦАКА
21.11.2023.
22:12
22:40
Коментари (0)
Посластица из детињства не можемо да одолимо, а прво на шта помислимо из тог периода јесу палачинке.
Највише волимо када палачинке направе наше баке јер су оне у томе експерти, али ни наше мајке ништа не заостају.
Слане су такође укусне, али сада ћете видети како их мађарска куварица прави.
Ниједне им нису равне због њене цаке, а мекоћом обарају колико су добре.
Састојци:
- мало воде,
- 150 г брашна
- прстохват соли
- 2 јајета
- кашичица шећера
Припрема:
Измешајте брашно, јаја, шећер и со с млеком и мало воде.
Тесто оставити на пола сата да одстоји.
Укусне палачинке се прже у тигању за палачинке или другом одговарајућем.
Већ готове мађарске палачинке се једу са мармеладом, млевеним орасима и другим надевима (по жељи).
Дневник/Еспресо