MEKŠE NISTE JELI Mađarska kuvarica otkrila kako pravi NAJMEKŠE PALAČINKE na svetu! Ima samo jedna CAKA
21.11.2023.
22:12
22:40
Komentari (0)
Poslastica iz detinjstva ne možemo da odolimo, a prvo na šta pomislimo iz tog perioda jesu palačinke.
Najviše volimo kada palačinke naprave naše bake jer su one u tome eksperti, ali ni naše majke ništa ne zaostaju.
Slane su takođe ukusne, ali sada ćete videti kako ih mađarska kuvarica pravi.
Nijedne im nisu ravne zbog njene cake, a mekoćom obaraju koliko su dobre.
Sastojci:
- malo vode,
- 150 g brašna
- prstohvat soli
- 2 jajeta
- kašičica šećera
Priprema:
Izmešajte brašno, jaja, šećer i so s mlekom i malo vode.
Testo ostaviti na pola sata da odstoji.
Ukusne palačinke se prže u tiganju za palačinke ili drugom odgovarajućem.
Već gotove mađarske palačinke se jedu sa marmeladom, mlevenim orasima i drugim nadevima (po želji).
Dnevnik/Espreso