clear sky
14°C
22.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

МАЂАРСКА И СРБИЈА ИГРАЈУ ОДЛУЧУЈУЋИ МЕЧ ЗА ПЛАСМАН НА ЕУРО 2024 Наши ратници желе тријумф на Пушкаш арени

13.10.2023. 15:27 15:31
Пише:
Извор: pixabay.com

Фудбалска репрезентација Србије, на челу са селектором Драганом Стојковићем, је допутовала у Будимпешту, где је у суботу увече очекује важан, могуће је и најважнији дуел у квалификацијама за ЕУРО 2024, против Мађарске.

Победник ће направити велики корак ка коначном циљу, пораженом остаје прилика да исправи пропушено до краја такмичења у Г групи, али је јасно да ће оба тима настојати да славе и покажу да им је место на финалном турниру континенталног првенства.

Наши репрезентативци су се сместили у хотелу “Хилтон”, након чега следи тренинг на терену на којем ће се сутра супротставити домаћину. У припреми дуела, сећања на неке раније утакмице две селекције просто су навирала, посебно на оне из 1998. године, када је управо данашњи селектор Стојковић, а ондашњи капитен “плавих”, предводио наш тим на терену. Подсећања ради, у два сусрета

баража, наша селекција прегазила је вечерашњег супарника, постигавши чак 12 голова, у великом стилу оверавајући визу за завршни турнир у Француској.

У последње време, “орлови” у одмеравањима снага са северним суседима имају мало проблема. У оквиру Лиге нација 2020. године, изгубили су код куће 0:1 и одиграли нерешено у гостима (1:1), да би их, пре месец дана, Мађари још једном изненадили у Београду и победом од 2:1 освојили важне бодове у борби за прво место у Г групи. Ако је упутно изводити закључке на основу традиције, увек је наш државни тим имао спреман одговор на победе ривала, па би, не бисмо имали ништа против такве солуције, исто могло да се догоди и овај пут.

- У прошлој утакмици у Београду нисмо били на нивоу, нарочито када се посматра наш учинак у првих 45 минута – рекао је један од важњих играча у Пиксијевом тиму, Немања Гудељ. - Морамо да уђемо у овај сусрет баш као у другом полувремену у Београду, односно да поновимо такав приступ. Бољи смо тим, имамо квалитетније играче и

важно је да истрчимо на терен с јасним ставом да желимо да победимо. Буде ли тако, верујем да ћемо циљ и да остваримо.

Селектор мађарске репрезентације, Италијан Марко Роси, признао је да не зна на којој ће позицији заиграти Гудељ: да ли у одбрани, или на средини терена.

- Играћу тамо где будем био потребан селектору и пружићу све од себе како бисмо стигли до жељеног резултата. Да ли ће то бити на месту централног бека или у средини, није толико важно, колико је битно то да ћу бити спреман да одговорим сваком задатку.


МађарскаСрбија (субота, 14. октобар, почетак у 20.45 часова)

БУДИМПЕШТА: „Пушкаш арена“, капацитет: 67.215 места (све карте су

распродате). Судија: Франсоа Летексије (Француска).

МАЂАРСКА: Дибус – Ботка (Фиола), Салаи, Ланг – Него, Нађ, Стајлс, Керкез – Собослаи, Шалаи – Варга. СЕЛЕКТОР: Марко Роси.

СРБИЈА: В. Милинковић-Савић – Миленковић, Вељковић, Павловић – Живковић (Гаћиновић), Гудељ, Лукић, Костић – С. Милинковић-Савић, Тадић, А. Митровић. СЕЛЕКТОР: Драган Стојковић.


Показала је мађарска селекција да уме да игра на резултат и то би у великој мери могло да отежа посао нашим момцима. У Београду је ривал постигао два гола, а онда заиграо с идејом да предност сачува. На нашу жалост, у томе је Росијев тим на крају и успео.

- Наш селектор је у праву, спремни смо за рат у менталном смислу, дакле ратници морају да изађу на терен. Слажем се да Мађари имају одличан тим и добре појединце, али смо спремни за тежак дуел, добро смо тренирали, поседујемо квалитет и идемо на

то да победимо. Притисак с трибина нам одговара, а лично волим добру атмосферу и пуно гледалише – додао је Немања Гудељ.

За који стартни тим ће се определити Драган Стојковић, још увек није извесно. Раде Пикси и његови сарадници на томе да изненаде неким решењима колеге с клупе Мађарске, па ће бити занимљиво да видимо шта су то припремили. Имају одличну групу играча на окупу,

разна решења су могућа, али је циљ само један – да покушају да се реванширају домаћину за пораз из Београда и мирно дочекају утакмицу с Црном Гором, која се игра на стадиону „Рајко Митић“ у наредни уторак.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
МАЂАРСКА ПРОТИВ УВОЂЕЊА САНКЦИЈА СРБИЈИ „Тако се не решава криза”

МАЂАРСКА ПРОТИВ УВОЂЕЊА САНКЦИЈА СРБИЈИ „Тако се не решава криза”

06.10.2023. 15:46 15:48