Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

MAĐARSKA I SRBIJA IGRAJU ODLUČUJUĆI MEČ ZA PLASMAN NA EURO 2024 Naši ratnici žele trijumf na Puškaš areni

13.10.2023. 15:27 15:31
Piše:
Izvor: pixabay.com

Fudbalska reprezentacija Srbije, na čelu sa selektorom Draganom Stojkovićem, je doputovala u Budimpeštu, gde je u subotu uveče očekuje važan, moguće je i najvažniji duel u kvalifikacijama za EURO 2024, protiv Mađarske.

Pobednik će napraviti veliki korak ka konačnom cilju, poraženom ostaje prilika da ispravi propušeno do kraja takmičenja u G grupi, ali je jasno da će oba tima nastojati da slave i pokažu da im je mesto na finalnom turniru kontinentalnog prvenstva.

Naši reprezentativci su se smestili u hotelu “Hilton”, nakon čega sledi trening na terenu na kojem će se sutra suprotstaviti domaćinu. U pripremi duela, sećanja na neke ranije utakmice dve selekcije prosto su navirala, posebno na one iz 1998. godine, kada je upravo današnji selektor Stojković, a ondašnji kapiten “plavih”, predvodio naš tim na terenu. Podsećanja radi, u dva susreta

baraža, naša selekcija pregazila je večerašnjeg suparnika, postigavši čak 12 golova, u velikom stilu overavajući vizu za završni turnir u Francuskoj.

U poslednje vreme, “orlovi” u odmeravanjima snaga sa severnim susedima imaju malo problema. U okviru Lige nacija 2020. godine, izgubili su kod kuće 0:1 i odigrali nerešeno u gostima (1:1), da bi ih, pre mesec dana, Mađari još jednom iznenadili u Beogradu i pobedom od 2:1 osvojili važne bodove u borbi za prvo mesto u G grupi. Ako je uputno izvoditi zaključke na osnovu tradicije, uvek je naš državni tim imao spreman odgovor na pobede rivala, pa bi, ne bismo imali ništa protiv takve solucije, isto moglo da se dogodi i ovaj put.

- U prošloj utakmici u Beogradu nismo bili na nivou, naročito kada se posmatra naš učinak u prvih 45 minuta – rekao je jedan od važnjih igrača u Piksijevom timu, Nemanja Gudelj. - Moramo da uđemo u ovaj susret baš kao u drugom poluvremenu u Beogradu, odnosno da ponovimo takav pristup. Bolji smo tim, imamo kvalitetnije igrače i

važno je da istrčimo na teren s jasnim stavom da želimo da pobedimo. Bude li tako, verujem da ćemo cilj i da ostvarimo.

Selektor mađarske reprezentacije, Italijan Marko Rosi, priznao je da ne zna na kojoj će poziciji zaigrati Gudelj: da li u odbrani, ili na sredini terena.

- Igraću tamo gde budem bio potreban selektoru i pružiću sve od sebe kako bismo stigli do željenog rezultata. Da li će to biti na mestu centralnog beka ili u sredini, nije toliko važno, koliko je bitno to da ću biti spreman da odgovorim svakom zadatku.


MađarskaSrbija (subota, 14. oktobar, početak u 20.45 časova)

BUDIMPEŠTA: „Puškaš arena“, kapacitet: 67.215 mesta (sve karte su

rasprodate). Sudija: Fransoa Leteksije (Francuska).

MAĐARSKA: Dibus – Botka (Fiola), Salai, Lang – Nego, Nađ, Stajls, Kerkez – Soboslai, Šalai – Varga. SELEKTOR: Marko Rosi.

SRBIJA: V. Milinković-Savić – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković (Gaćinović), Gudelj, Lukić, Kostić – S. Milinković-Savić, Tadić, A. Mitrović. SELEKTOR: Dragan Stojković.


Pokazala je mađarska selekcija da ume da igra na rezultat i to bi u velikoj meri moglo da oteža posao našim momcima. U Beogradu je rival postigao dva gola, a onda zaigrao s idejom da prednost sačuva. Na našu žalost, u tome je Rosijev tim na kraju i uspeo.

- Naš selektor je u pravu, spremni smo za rat u mentalnom smislu, dakle ratnici moraju da izađu na teren. Slažem se da Mađari imaju odličan tim i dobre pojedince, ali smo spremni za težak duel, dobro smo trenirali, posedujemo kvalitet i idemo na

to da pobedimo. Pritisak s tribina nam odgovara, a lično volim dobru atmosferu i puno gledališe – dodao je Nemanja Gudelj.

Za koji startni tim će se opredeliti Dragan Stojković, još uvek nije izvesno. Rade Piksi i njegovi saradnici na tome da iznenade nekim rešenjima kolege s klupe Mađarske, pa će biti zanimljivo da vidimo šta su to pripremili. Imaju odličnu grupu igrača na okupu,

razna rešenja su moguća, ali je cilj samo jedan – da pokušaju da se revanširaju domaćinu za poraz iz Beograda i mirno dočekaju utakmicu s Crnom Gorom, koja se igra na stadionu „Rajko Mitić“ u naredni utorak.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
MAĐARSKA PROTIV UVOĐENJA SANKCIJA SRBIJI „Tako se ne rešava kriza”

MAĐARSKA PROTIV UVOĐENJA SANKCIJA SRBIJI „Tako se ne rešava kriza”

06.10.2023. 15:46 15:48