broken clouds
23°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Пораз Војводине од Апоела на старту квалификација за Лигу конференција РЕВАНШ ЈЕ ВОШИНА ПРИЛИКА ЗА ПРОЛАЗ

27.07.2023. 20:56 21:14
Пише:
Извор: pixabay.com

Апоел – Војводина 2:1 (1:0)

Војводина је минималним резултатом у Никозији изгубила против Апоела први меч другог кола квалификација за Лигу конференција, али је на основу учинка у другом полуврмену наговестила реалну могућност да у реваншу за седам дана у Новом Саду постигне резултат у складу са сопственом намером и жељом навијачком. Уз један потребан услов: да њеним играчима прво полувреме никозијског испита буде пример како никада и нигде не би требало да играју. 

Статистика је боље издање кипарског тима у првом делу, без и једног Кипранина у саставу, пресликала односом од 72 процента поседа лопте у односу на анемични Војводинин састав у коме преспори Бараје и задатку недорасли Вукчевић нису могли да прате Чумићеве покушаје да  се приближи Белецовом голу. Истина, Чумић је први озбиљно запретио у седмом минуту, када је са ивице шеснаестерца, праћен тројицом Апоелових дефанзиваца, успео да упути лопту у оквир гола, али је Словенац Белец успешном интервенцијом спречио вођство Новосађана. И то је све, или готово све, што је Војводина постигла у првом полувремену.

С друге стране, господарећи средином терена, домаћи играчи су осам пута покушавали ударцима према голу да изненаде Царевића, који је у два наврата парадама заустављао лопту после шутева Чебакеа у 16. и Фетвацидиса у 33. минуту. У 32. међутим није успео да буде на висини задатка, баш као што то нису били у низу Антонијевић, Зукић, Црномарковић и Траоре. Сви су без реакције посматрали лопту коју је упутио Сушић с десне стране, паралелно са гол-аут линијом, све до Квилитаје који је неометан поставио ногу и лопту сместио у мрежу.

Идентично првом почело је и друго полувреме, што се низа прилика тиче. Опет је Војводина запретила прва. Овога пута је Вукић, који је у игру ушао уместо Вукчевића, прочитао Креспову намеру, одузео му лопту, али је у ситуацији један на један са голманом Белецом слабо шутирао у словеначког чувара мреже. У наставку, поново се интервенцијама у 49. и у 52. минуту истакао голман Царевић одбранама Едуардовог и Сарфовог покушаја. Оба пута избацивао је лопту у корнер.

То што су пропустили Чумић у првом полувремену и Вукић на почетку другог дела, надокнадио је Зукић у 56. минуту. Дуго је трајала акција гостију у казненом простору Апоела, после корнера са десне стране, да би је на супротној страни прихватио Бараје, додао до Чумића, а Вошин капитен велемајсторски је подигао Зукићу на главу за изједначење. Био је то период игре у коме је било могуће препознати храбрију игру Новосађана, са конкретнијим покушајима у нападу, где су се Апоеловог голу приближили Николић и Зукић. У ситуацији равноправније игре између шеснаестераца домаћин је још једанпут повео јединственим поклоном најбољег појединца у редовима Новосађана голмана Царевића. После корнера са леве стране у 65. минуту Царевић је погрешно процениуо лет лопте, остао је на првој стативи, а на другој је лопту дохватио Двали и послао је у небрањену мрежу. Тек још по једна прилика на обема странама до краја утакмице, одлика је умора који је играче двеју екипа сустигао по топлом и спарном времену у коме су тренери Рикардо са Пинто и Радослав Батак искористили право да замене по петорицу стартера. Реванш је 3. августа у Новом Саду.

НИКОЗИЈА: Стадион Гимназије „Та Пангрипија“, гледалаца 14.000, судија Доналд Робертсон (Шкотска), стрелци: Квилитаја у 32. и Двали у 65. минуту за Апоел, а Зукић у 56. минуту за Војводину, жути картони: Креспо (Апоел), Вукчевић, Траоре, Чумић (Војводина).

АПОЕЛ: Белец 6, Сушић 7, Креспо 6, Двали 7, Далчио 6, Костадинов 6(Петровић), Фетвацидис 6 (Вилафанез), Сарфо 7 (Маркинос), Чебаке 7, Едуардо 6 (Гавриел), Квилитаја 7 (Томане).

ВОЈВОДИНА: Царевић 7, Лазаревић 6, Траоре 6, Црномарковић 6 (Јеличић), Антонијевић 6 (Милетић), Николић 6 (Радуловић), Зукић 7 (Буснић), Милосављевић 7, Бараје 6, Вукчевић 6 (Вукић), Чумић 7.

 L.Bakmaz

Аутор:
Пошаљите коментар
ВОЈВОДИНА ИГРА ПРОТИВ АПОЕЛА (19) У првих 20 минута је кључ успеха

ВОЈВОДИНА ИГРА ПРОТИВ АПОЕЛА (19) У првих 20 минута је кључ успеха

27.07.2023. 08:41 08:54
БАТАК пред "тропски дуел" против АПОЕЛА: Чека нас тешких 90 минута, БИЋЕМО ХРАБРИ

БАТАК пред "тропски дуел" против АПОЕЛА: Чека нас тешких 90 минута, БИЋЕМО ХРАБРИ

26.07.2023. 18:25 18:26
ВОЈВОДИНА ОТПУТОВАЛА НА КИПАР сутра игра против АПОЕЛ-а

ВОЈВОДИНА ОТПУТОВАЛА НА КИПАР сутра игра против АПОЕЛ-а

26.07.2023. 11:19 11:27