Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Poraz Vojvodine od Apoela na startu kvalifikacija za Ligu konferencija REVANŠ JE VOŠINA PRILIKA ZA PROLAZ

27.07.2023. 20:56 21:14
Piše:
Izvor: pixabay.com

Apoel – Vojvodina 2:1 (1:0)

Vojvodina je minimalnim rezultatom u Nikoziji izgubila protiv Apoela prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, ali je na osnovu učinka u drugom poluvrmenu nagovestila realnu mogućnost da u revanšu za sedam dana u Novom Sadu postigne rezultat u skladu sa sopstvenom namerom i željom navijačkom. Uz jedan potreban uslov: da njenim igračima prvo poluvreme nikozijskog ispita bude primer kako nikada i nigde ne bi trebalo da igraju. 

Statistika je bolje izdanje kiparskog tima u prvom delu, bez i jednog Kipranina u sastavu, preslikala odnosom od 72 procenta poseda lopte u odnosu na anemični Vojvodinin sastav u kome prespori Baraje i zadatku nedorasli Vukčević nisu mogli da prate Čumićeve pokušaje da  se približi Belecovom golu. Istina, Čumić je prvi ozbiljno zapretio u sedmom minutu, kada je sa ivice šesnaesterca, praćen trojicom Apoelovih defanzivaca, uspeo da uputi loptu u okvir gola, ali je Slovenac Belec uspešnom intervencijom sprečio vođstvo Novosađana. I to je sve, ili gotovo sve, što je Vojvodina postigla u prvom poluvremenu.

S druge strane, gospodareći sredinom terena, domaći igrači su osam puta pokušavali udarcima prema golu da iznenade Carevića, koji je u dva navrata paradama zaustavljao loptu posle šuteva Čebakea u 16. i Fetvacidisa u 33. minutu. U 32. međutim nije uspeo da bude na visini zadatka, baš kao što to nisu bili u nizu Antonijević, Zukić, Crnomarković i Traore. Svi su bez reakcije posmatrali loptu koju je uputio Sušić s desne strane, paralelno sa gol-aut linijom, sve do Kvilitaje koji je neometan postavio nogu i loptu smestio u mrežu.

Identično prvom počelo je i drugo poluvreme, što se niza prilika tiče. Opet je Vojvodina zapretila prva. Ovoga puta je Vukić, koji je u igru ušao umesto Vukčevića, pročitao Krespovu nameru, oduzeo mu loptu, ali je u situaciji jedan na jedan sa golmanom Belecom slabo šutirao u slovenačkog čuvara mreže. U nastavku, ponovo se intervencijama u 49. i u 52. minutu istakao golman Carević odbranama Eduardovog i Sarfovog pokušaja. Oba puta izbacivao je loptu u korner.

To što su propustili Čumić u prvom poluvremenu i Vukić na početku drugog dela, nadoknadio je Zukić u 56. minutu. Dugo je trajala akcija gostiju u kaznenom prostoru Apoela, posle kornera sa desne strane, da bi je na suprotnoj strani prihvatio Baraje, dodao do Čumića, a Vošin kapiten velemajstorski je podigao Zukiću na glavu za izjednačenje. Bio je to period igre u kome je bilo moguće prepoznati hrabriju igru Novosađana, sa konkretnijim pokušajima u napadu, gde su se Apoelovog golu približili Nikolić i Zukić. U situaciji ravnopravnije igre između šesnaesteraca domaćin je još jedanput poveo jedinstvenim poklonom najboljeg pojedinca u redovima Novosađana golmana Carevića. Posle kornera sa leve strane u 65. minutu Carević je pogrešno proceniuo let lopte, ostao je na prvoj stativi, a na drugoj je loptu dohvatio Dvali i poslao je u nebranjenu mrežu. Tek još po jedna prilika na obema stranama do kraja utakmice, odlika je umora koji je igrače dveju ekipa sustigao po toplom i sparnom vremenu u kome su treneri Rikardo sa Pinto i Radoslav Batak iskoristili pravo da zamene po petoricu startera. Revanš je 3. avgusta u Novom Sadu.

NIKOZIJA: Stadion Gimnazije „Ta Pangripija“, gledalaca 14.000, sudija Donald Robertson (Škotska), strelci: Kvilitaja u 32. i Dvali u 65. minutu za Apoel, a Zukić u 56. minutu za Vojvodinu, žuti kartoni: Krespo (Apoel), Vukčević, Traore, Čumić (Vojvodina).

APOEL: Belec 6, Sušić 7, Krespo 6, Dvali 7, Dalčio 6, Kostadinov 6(Petrović), Fetvacidis 6 (Vilafanez), Sarfo 7 (Markinos), Čebake 7, Eduardo 6 (Gavriel), Kvilitaja 7 (Tomane).

VOJVODINA: Carević 7, Lazarević 6, Traore 6, Crnomarković 6 (Jeličić), Antonijević 6 (Miletić), Nikolić 6 (Radulović), Zukić 7 (Busnić), Milosavljević 7, Baraje 6, Vukčević 6 (Vukić), Čumić 7.

 L.Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
VOJVODINA IGRA PROTIV APOELA (19) U prvih 20 minuta je ključ uspeha

VOJVODINA IGRA PROTIV APOELA (19) U prvih 20 minuta je ključ uspeha

27.07.2023. 08:41 08:54
BATAK pred "tropski duel" protiv APOELA: Čeka nas teških 90 minuta, BIĆEMO HRABRI

BATAK pred "tropski duel" protiv APOELA: Čeka nas teških 90 minuta, BIĆEMO HRABRI

26.07.2023. 18:25 18:26
VOJVODINA OTPUTOVALA NA KIPAR sutra igra protiv APOEL-a

VOJVODINA OTPUTOVALA NA KIPAR sutra igra protiv APOEL-a

26.07.2023. 11:19 11:27