broken clouds
16°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВОЈВОДИНА ИГРА ПРОТИВ АПОЕЛА (19) У првих 20 минута је кључ успеха

27.07.2023. 08:41 08:54
Пише:
Извор: ФК Војводина/ Новосађани пред великим изазовом у Никозији

Уочи старта у квалификацијама европског клупског такмичења вредело би подсетити да је Војводина клуб рекордер по броју нерешених утакмица у prеthodnoj суперлигашкој сезони. И не само суперлигашкој.

Чак 15 пута њени играчи нису успели да реше резултат у своју корист. Истина, нису ни изгубили, али за навијаче клуба Војводининог рејтинга то је била слаба утеха. Навику да утакмице завршавају без победника пренели су Новосађани и на серију контролних утакмица уочи изласка на европску сцену. Четири су завршене без победника, а само су у сусрету са Муром забележили позитиван скор, тако да је међу поштоваоцима игре у пола белом, пола у црвеном завладала бојазан да навика не прерасте у традицију.

Упркос подсећању на статистичке податке с почетка текста, убеђени смо да данас нема никога блиског Војводини ко не би пожелео управо нерешен резултат у смирај овог јулског дана. Старт у квалификацијама за Лигу конференција у Никозији на Кипру против Апоела важан је испит генерације, у чему би нерешен испит на гостовању остављао довољно простора за наду у реваншу. Тренер Војводине Радослав Батак на Кипар је повео 22 фудбалера.

– Prеthodnih дана доста смо причали о тој утакмици и преостаје ми само да поновим да играмо против квалитетне екипе, која има искуство у игрању на међународној сцени – рекао је Батак на синоћњој конференцији за медије у Никозији. – То је за нас велики изазов, али и наша шанса за позиционирање на евопрској сцени. Уз све њихове предности ја верујем у наш тим и у наш квалитет. Наравно да нам неће бити лако, али гледамо тако да је ово само прво полувреме двомеча. Бићемо храбри и дисциплиновани, нарочито у првих 20 минута, када је потребно да будемо знатно изнад сопственог нивоа. Много би нам то значило за развбој ситуације на терену до краја меча, али и за реванш у Новом Саду.   

Апоел је редовни учесник европских квалификација, а стартну основу за излазак у Европу стицао је на основу 63 титуле, што у првенству што у такмичлењу за национални куп Кипра. Серију контролних утакмица започео је победом против софијског ЦСКА са 1:0. У истом ритму је серију и наставио резултатским плусем на гостовању у бугарском Врапцу против тамошњег Ботева са 3:0, да би у преостала три меча два пута ремизирао (са Левским у Софији 0:0 и са Волосом код куће 1:1), а једини пут је поражен од јерусалимског Беитара у Никозији са 2:1.

Са три гола, као највећа опасност по противнички гол, наметнуо се члан младе кипарске репрезентације Ставрос Гавриел. Поред њега, највећу опасност по Царевићев гол представљаће грузијски репрезентативац Гиорги Квилитаја који је prеthodnе сезоне постигао 11 голова и био најбољи стрелац екипе, али и Бразилац Маркињос са девет погодака.

Португалски тренер Рикардо са Пинто, некадашњи шеф стручног штаба Црвене звезде, који је на кормилу кипарског вицешампиона наследио Владана Милојевића, располаже са 40-орицом играча, међу којима је у пет припремних утакмица тражио стартну једанаесторицу за меч са Војводином. Осим играча са Кипра и још 12 европских држава, на списку су и фудбалери из САД, Гане, Аргентине, Филипина, Нигерије, Бразила, Судана, Марока, Парагваја и Анголе. У њиховом друштву, од 19. јула је и један Србин, бивши играч Партизана, Спортингта, кијевског Динама и Реала Сарагосе, некадашњи српски репрезентативац Радослав Петровић, који је пристигао из казахтанског клуба Ордабаси. Игра на позицији задњег везног играча.

– Радујем се сусрету са Новосађанима – рекао је Петровић приликом упознавања са условима у новом клубу. – Нисам сигуран да ли ћу бити у стартној постави Апоела, тек што сам стигао, али верујем да ћу бити у екипи приликом реванша у Новом Саду. За тај град ме вежу лепа сећања, још док сам са Партизаном гостовао код Војводине у првенственим утакмицама. Три пута сам играо на Карађорђу и никада састав у коме сам играо није изгубио меч. Ако ћемо по традицији, на мојој је страни. Шалу на страну, захваљујући Са Пинту ја сам из Казахстана дошао у Никозију са намером да појачам клуб чији је циљ пласман у групну фазу Лиге конференција. Имамо квалитетан скуп играча са свих континената, верујем да ће тренер умети да комбинује састав способан да жеље преточи у стварност.

Први меч другог кола квалификација за Лигу конференција у Никозији, између Апоела и Војводине почиње у 19 часова. Пренос је на каналу Арена  премијум 1 (А1П).   

Л. Бакмаз

Аутор:
Пошаљите коментар