Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Тирамису

22.03.2019. 18:06 18:11
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

У питању је прави италијански класик, за чији су феноменалан укус пођеднако заслужни маскарпоне сир, слатке пишкоте, кафа и омиљени ликер...

Састојци:

- 400 г пишкота,

- 6 јаја,

- 500 г маскарпоне сира,

- 150 г шећера,

- 750 мл кафе,

- 50 мл амарета, брендија или домаћег рума

За посипање:

- горки какао

Припрема:

1. Раздвојити жуманца од беланаца.

2. Жуманцима додати 70 г од укупног шећера, па их добро умутити миксером док се не добије светла, пенаста смеса. Потом додати маскарпоне, па све добро умутити.

3. У другој посуди направити снег од беланаца: мутити беланца средњом брзином и кад су напола умућени, мало по мало додавати шећер (70 г) уз стално мућење, док се не добије чврст и сјајан снег.

4. Шпатулом пажљиво умешати снег у жуманца с маскарпонеом, мешајући смесу одоздо према горе. Кад је све умешано, ставити у фрижидер да се крем охлади.

5. Преосталих 10 г шећера измешати с кафом и ликером у које се потом умачу пишкоте.

6. Ређати тирамису: у дугуљасту посуду, на квадратну тацну или плех за печење поређати први ред пишкота, прекрити их слојем крема, потом ставити други слој пишкота, па премазати завршним слојем крема.

7. Посути горким какаом, па ставити колач у фрижидер да се добро охлади (најмање 2 сата).

8. Пре служења, колач још једном посути какаом.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Хрскави кромпирићи

Рецепт дана: Хрскави кромпирићи

14.03.2019. 13:22 13:26
Рецепт дана: Пита с месом

Рецепт дана: Пита с месом

13.03.2019. 13:12 13:18