clear sky
14°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Поразом од БАТЕ Борисова Војводина завршила припреме у Белеку

06.02.2019. 18:10 18:20
Пише:
Извор: Dnevnik.rs

У последњој тренинг утакмици пред повратак у Нови Сад, фудбалери Војводине у Белеку доживели су први пораз и то у дуелу с БАТЕ Борисовом (0:2).

(Од нашег специјалног извештача)

Великан из Белорусије, учесник шеснаестине финала Лиге Европе у којем ће се састати с Арсеналом, био је, када се све сабере, за нијансу бољи ривал и успео је у финишу сусрета да сломи отпор црвено-белих.

Пратили смо занимљив дуел током свих 90 минута, у којем Новосађани нису устукнули пред реномираним ривалом и настојали су да му се супротставе храбром, одлучном и дисциплинованом игром. Комуникација између линија тима функционисала је на високом нивоу, а у организованим и брзим контраударима, ученици тренера Радована Кривокапића трудили су се да озбиљно запрете голману Шарбицком. Имао је БАТЕ неколико прилика, али је одбрана Воше успевала да одоли, док су нападачи, предвођени расположеним Винсентом Езеом, вршили притисак на дефанзивце белоруске екипе и имали неколико озбиљнијих ситуација из којих, нажалост, нису успели да стигну до вођства.


Учинак Воше у Турској

Фудбалери Војводине имали су укупно седам провера током припрема у Белеку. Савладали су украјинску Зорију (2:1), пољско Заглебје (1:0) румунске друголигаше Чикешсереду (1:0) и Пућиоасу (2:1), ремизирали су са Арсеналом из Кијева (2:2) и руским Јенисејом (2:2). Једини пораз, забележили су од најјачег ривала, екипе БАТЕ Борисова (0:2).


Најбољу прилику је почетком другог дела игре имао управо Езе, када је на левој страни одузео лопту, стуштио се ка голу, али, уместо да шутира, упослио је Срећковића који је закомпликовао тај напад и шанса је отишла у неповрат. Уместо лакше повређеног Немање Милојевића, у постави тима из Новог Сада био је Дамир Зломислић, а није било ни такође озлеђеног Гојкова, уместо којег је заиграо Срећковић, што се само донекле одржавало на укупан утисак који су својим наступом оставили фудбалери из Српске Атине.

У 67. минуту, у дуелу у казненом простору наше екипе били су неугодни Француз Мукам и Стојковић, дошло је до контакта, а арбитар из Јерменије оценио је да је он био довољан за најстрожу казну. Пенал је реализовао Немања Милић и БАТЕ је начео Вошу, да би, већ у 75. минуту, после продора Риоса по десној страни, Мухамедов остао сам пред голом Роцкова и поставио коначни резултат.


Сутра повратак

Експедиција црвено-белих сутра у раним јутарњим сатима има лет авионом од Анталије до Истанбула, а после тога и од града на Босфору до Београда. Долазак у наш главни град предвиђен је нешто пре 12 часова, а сат времена касније екипа Војводине очекује се у Новом Саду.


„Играли смо с правом европском екипом, која је редовни учесник најјачих такмичења на Старом континенту“, рекао је Радован Кривокапић после сусрета.

„Изгледали смо доста добро на терену, а тим какав има БАТЕ Борисов, умео је из пенала да казни нашу малу непажњу у одбрани. После тога, евидентан је био пад у нашој игри, чија је последица био још један погодак, али сам, генерално гледајући, задовољан игром у већем делу сусрета. Још једном је наш одбрамбени блок био добар и имали смо офанзивну трансформацију какву желим, али нам је недостајао завршни пас и то је оно на чему ћемо морати да радимо до почетка пролећног дела првенства.“

Текст и фото: А. Предојевић

БАТЕ БорисовВојводина 2:0 (0:0)

БЕЛЕК: Игралиште СЦ „Корнелија“, гледалаца: 50, судија: Завен Ховханисјан (Јерменија). Стрелци: Милић (из пенала) у 67. и Мухамедов у 75. минуту. Жути картони: Сташевич (БАТЕ Борисов), а Саничанин (Војводина).

БАТЕ БОРИСОВ: Шарбицки, Филиповић, Драхун, Хлеб, Скавиш, Риос, Филипенка, Сташевич, Волкау, Баха, Милић. Играли су још: Бесмертни, Јаблонски, Бјароскин, Мухамедов, Мукам.

ВОЈВОДИНА: Роцков, Стојковић, Граовац, Саничанин, Деветак, Митошевић, Зломислић (Месаровић), Ђурић, Срећковић, Нешковић, Езе (Секу).

Аутор:
Пошаљите коментар
Млађи тим Војводине лако победио румунског друголигаша

Млађи тим Војводине лако победио румунског друголигаша

03.02.2019. 13:47 13:49
Медицински тим је важан део ФК Војводине на припремама

Медицински тим је важан део ФК Војводине на припремама

06.02.2019. 11:39 11:42
Огњен Ђуричин: Бићу спреман за наставак првенства

Огњен Ђуричин: Бићу спреман за наставак првенства

06.02.2019. 08:05 08:13