Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Porazom od BATE Borisova Vojvodina završila pripreme u Beleku

06.02.2019. 18:10 18:20
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

U poslednjoj trening utakmici pred povratak u Novi Sad, fudbaleri Vojvodine u Beleku doživeli su prvi poraz i to u duelu s BATE Borisovom (0:2).

(Od našeg specijalnog izveštača)

Velikan iz Belorusije, učesnik šesnaestine finala Lige Evrope u kojem će se sastati s Arsenalom, bio je, kada se sve sabere, za nijansu bolji rival i uspeo je u finišu susreta da slomi otpor crveno-belih.

Pratili smo zanimljiv duel tokom svih 90 minuta, u kojem Novosađani nisu ustuknuli pred renomiranim rivalom i nastojali su da mu se suprotstave hrabrom, odlučnom i disciplinovanom igrom. Komunikacija između linija tima funkcionisala je na visokom nivou, a u organizovanim i brzim kontraudarima, učenici trenera Radovana Krivokapića trudili su se da ozbiljno zaprete golmanu Šarbickom. Imao je BATE nekoliko prilika, ali je odbrana Voše uspevala da odoli, dok su napadači, predvođeni raspoloženim Vinsentom Ezeom, vršili pritisak na defanzivce beloruske ekipe i imali nekoliko ozbiljnijih situacija iz kojih, nažalost, nisu uspeli da stignu do vođstva.


Učinak Voše u Turskoj

Fudbaleri Vojvodine imali su ukupno sedam provera tokom priprema u Beleku. Savladali su ukrajinsku Zoriju (2:1), poljsko Zaglebje (1:0) rumunske drugoligaše Čikešseredu (1:0) i Pućioasu (2:1), remizirali su sa Arsenalom iz Kijeva (2:2) i ruskim Jenisejom (2:2). Jedini poraz, zabeležili su od najjačeg rivala, ekipe BATE Borisova (0:2).


Najbolju priliku je početkom drugog dela igre imao upravo Eze, kada je na levoj strani oduzeo loptu, stuštio se ka golu, ali, umesto da šutira, uposlio je Srećkovića koji je zakomplikovao taj napad i šansa je otišla u nepovrat. Umesto lakše povređenog Nemanje Milojevića, u postavi tima iz Novog Sada bio je Damir Zlomislić, a nije bilo ni takođe ozleđenog Gojkova, umesto kojeg je zaigrao Srećković, što se samo donekle održavalo na ukupan utisak koji su svojim nastupom ostavili fudbaleri iz Srpske Atine.

U 67. minutu, u duelu u kaznenom prostoru naše ekipe bili su neugodni Francuz Mukam i Stojković, došlo je do kontakta, a arbitar iz Jermenije ocenio je da je on bio dovoljan za najstrožu kaznu. Penal je realizovao Nemanja Milić i BATE je načeo Vošu, da bi, već u 75. minutu, posle prodora Riosa po desnoj strani, Muhamedov ostao sam pred golom Rockova i postavio konačni rezultat.


Sutra povratak

Ekspedicija crveno-belih sutra u ranim jutarnjim satima ima let avionom od Antalije do Istanbula, a posle toga i od grada na Bosforu do Beograda. Dolazak u naš glavni grad predviđen je nešto pre 12 časova, a sat vremena kasnije ekipa Vojvodine očekuje se u Novom Sadu.


„Igrali smo s pravom evropskom ekipom, koja je redovni učesnik najjačih takmičenja na Starom kontinentu“, rekao je Radovan Krivokapić posle susreta.

„Izgledali smo dosta dobro na terenu, a tim kakav ima BATE Borisov, umeo je iz penala da kazni našu malu nepažnju u odbrani. Posle toga, evidentan je bio pad u našoj igri, čija je posledica bio još jedan pogodak, ali sam, generalno gledajući, zadovoljan igrom u većem delu susreta. Još jednom je naš odbrambeni blok bio dobar i imali smo ofanzivnu transformaciju kakvu želim, ali nam je nedostajao završni pas i to je ono na čemu ćemo morati da radimo do početka prolećnog dela prvenstva.“

Tekst i foto: A. Predojević

BATE BorisovVojvodina 2:0 (0:0)

BELEK: Igralište SC „Kornelija“, gledalaca: 50, sudija: Zaven Hovhanisjan (Jermenija). Strelci: Milić (iz penala) u 67. i Muhamedov u 75. minutu. Žuti kartoni: Staševič (BATE Borisov), a Saničanin (Vojvodina).

BATE BORISOV: Šarbicki, Filipović, Drahun, Hleb, Skaviš, Rios, Filipenka, Staševič, Volkau, Baha, Milić. Igrali su još: Besmertni, Jablonski, Bjaroskin, Muhamedov, Mukam.

VOJVODINA: Rockov, Stojković, Graovac, Saničanin, Devetak, Mitošević, Zlomislić (Mesarović), Đurić, Srećković, Nešković, Eze (Seku).

Autor:
Pošaljite komentar
Mlađi tim Vojvodine lako pobedio rumunskog drugoligaša

Mlađi tim Vojvodine lako pobedio rumunskog drugoligaša

03.02.2019. 13:47 13:49
Medicinski tim je važan deo FK Vojvodine na pripremama

Medicinski tim je važan deo FK Vojvodine na pripremama

06.02.2019. 11:39 11:42
Ognjen Đuričin: Biću spreman za nastavak prvenstva

Ognjen Đuričin: Biću spreman za nastavak prvenstva

06.02.2019. 08:05 08:13