Рецепт дана: Лимун куглоф
Љубитељи лимуна биће одушевљени овим рецептом. Овај куглоф је мекан и сочан, а начин припреме је притом врло једноставан.
Састојци:
- 6 јаја,
- 200 г шећера,
- 2 лимуна,
- 2 дцл уља,
- 2 дцл млека,
- 250 г оштрог брашна,
- прашак за пециво,
- 4 кашике шећера у праху
- лимун
Припрема:
1. Одвојити жуманца од беланаца, па „тући“ посебно беланца скоро до краја. Постепено додавати 200 г шећера, па улупати снег са шећером.
2. Подестити миксер на најмању брзину, па додавати једно по једно жуманце. Мутити још коју секунду.
3. Престати с мућењем, па метлицом од миксера лагано умешати сок од једног лимуна и корицу од једног лимуна, 2 дцл уља,
2 дцл млека, 250 г брашна помешаног с кесицом прашка за пециво.
4. Рерну угрејати на 170 степени.
5. Смесу сипати у куглоф, prеthodno добро премазан маргарином и посут брашном.
6. У загрејану рерну ставити куглоф да се пече 40 минута.
7. Када је куглоф печен, извадити га из рерне и оставити да се хлади 10 минута.
8. Извадити га потом из калупа и прелити припремљеним соком од лимуна са 3-4 кашике шећера у праху.
9. Кад се охлади, куглоф посути шећером у праху.