Рецепт дана: Пилећа чорба с ђумбиром
У питању је сочна, окрепљујућа и здрава чорбица, идеална као оброк који ће вас окрепити после напорног радног дана.
Састојци:
- 80 г резанаца за супу,
- кашика маслиновог уља,
- 1/2 главице исецканог лука,
- кашика ренданог ђумбира,
- исецкана шаргарепа,
- 2 кашике соја соса,
- 2 коцке за пилећу супу,
- чен белог лука,
- шољица грашка,
- 50 г исецканог пилећег белог меса,
- шоља сојиног млека,
- мало босиљка
Припрема:
1. У великом лонцу загрејати уље, па додати лук и динстати га док не омекша.
2. Потом додати ђумбир и шаргарепу и још мало продинстати.
3. Додати и бели лук, па затим у топлој води размутити коцке за супу, сипати их у лонац и додати соја сос. Пустити да прокључа.
4. Додати пилетину и грашак и пустити поново да прокључа.
5. Смањити температуру и наставити с кувањем док пилетина не омекша.
6. Додати резанце и сојино млеко.
7. Кувати док резанци не омекшају, а потом додати босиљак, добро промешати и послужити.