Recept dana: Pileća čorba s đumbirom
U pitanju je sočna, okrepljujuća i zdrava čorbica, idealna kao obrok koji će vas okrepiti posle napornog radnog dana.
Sastojci:
- 80 g rezanaca za supu,
- kašika maslinovog ulja,
- 1/2 glavice iseckanog luka,
- kašika rendanog đumbira,
- iseckana šargarepa,
- 2 kašike soja sosa,
- 2 kocke za pileću supu,
- čen belog luka,
- šoljica graška,
- 50 g iseckanog pilećeg belog mesa,
- šolja sojinog mleka,
- malo bosiljka
Priprema:
1. U velikom loncu zagrejati ulje, pa dodati luk i dinstati ga dok ne omekša.
2. Potom dodati đumbir i šargarepu i još malo prodinstati.
3. Dodati i beli luk, pa zatim u toploj vodi razmutiti kocke za supu, sipati ih u lonac i dodati soja sos. Pustiti da proključa.
4. Dodati piletinu i grašak i pustiti ponovo da proključa.
5. Smanjiti temperaturu i nastaviti s kuvanjem dok piletina ne omekša.
6. Dodati rezance i sojino mleko.
7. Kuvati dok rezanci ne omekšaju, a potom dodati bosiljak, dobro promešati i poslužiti.