Рецепт дана: Колач од јабука и рогача
Укусна и здрава посластица у којој ће посебно уживати љубитељи рогача. И јабука, наравно…
Састојци:
- 4 јабуке,
- кашичица цимета,
- 4 јајета,
- ванилин шећер,
- 1/2 чаше шећера,
- чаша глатког брашна,
- грчки јогурт,
- 1/2 чаше уља,
- прашак за пециво,
- 100 г млевеног рогача
Припрема:
1. Рерну загрејати на 200 степени.
2. Јабуке ољуштити и крупније нарендати, па их посути циметом. 3. Одвојити жуманца од беланаца.
4. Беланца умутити у чврст снег.
5. Жуманца пенасто измиксати са шећером, затим додати остале састојке: брашно, јогурт, уље, прашак за пециво и рогач, а на крају у смесу ручно умешати снег од беланаца.
6. Смесу улити у плех у коме је папир за печење.
7. Колач је готов након пола сата печења, а када се охлади прелити га класичном глазуром од чоколаде - на пари растопите чоколаду с мало воде и додајте кашичицу уља за сјај.