Рецепт дана: Болоњезе из рерне
Ово јело је толико укусно да би се могло јести сваки дан. Припремање није компликовано, допушта и мало импровизације, те се слободно поиграјте састојцима.
Састојци:
- 250 г шпагета,
- 450 г млевеног меса,
- главица лука,
- 400 г соса од парадајза,
- коцкица путера,
- 250 г свежег сира,
- 150 г сира за мазање,
- павлака,
- 150 г нарибаног сира,
- со и бибер по укусу
Припрема:
1. Загрејати рерну на 180 стаепни и приставити воду за кување тестенине.
2. Скувати шпагете, али не до краја; нека остану мало тврђе.
3. Насецкати лук и динстати га док не постане стакласт, па додати млевено месо и пржити десетак минута.
4. Додати сос од парадајза, па динстати док се мало не редукује.
5. Посолити и побиберити по укусу.
6. Одвојити половину коцкице путера, па намастити ватросталну посуду, а затим додати половину шпагета.
7. Помешати павлаку, свежи сир и сир за мазање, па премазати преко шпагета. Додати преосталу тестенину и листиће путера, па млевено месо.
8. Пећи око пола сата, а 15 минута пре краја посути нарибаним сиром.