Recept dana: Bolonjeze iz rerne
Ovo jelo je toliko ukusno da bi se moglo jesti svaki dan. Pripremanje nije komplikovano, dopušta i malo improvizacije, te se slobodno poigrajte sastojcima.
Sastojci:
- 250 g špageta,
- 450 g mlevenog mesa,
- glavica luka,
- 400 g sosa od paradajza,
- kockica putera,
- 250 g svežeg sira,
- 150 g sira za mazanje,
- pavlaka,
- 150 g naribanog sira,
- so i biber po ukusu
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 180 staepni i pristaviti vodu za kuvanje testenine.
2. Skuvati špagete, ali ne do kraja; neka ostanu malo tvrđe.
3. Naseckati luk i dinstati ga dok ne postane staklast, pa dodati mleveno meso i pržiti desetak minuta.
4. Dodati sos od paradajza, pa dinstati dok se malo ne redukuje.
5. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
6. Odvojiti polovinu kockice putera, pa namastiti vatrostalnu posudu, a zatim dodati polovinu špageta.
7. Pomešati pavlaku, sveži sir i sir za mazanje, pa premazati preko špageta. Dodati preostalu testeninu i listiće putera, pa mleveno meso.
8. Peći oko pola sata, a 15 minuta pre kraja posuti naribanim sirom.