Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Bolonjeze iz rerne

01.09.2018. 15:01 15:08
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Ovo jelo je toliko ukusno da bi se moglo jesti svaki dan. Pripremanje nije komplikovano, dopušta i malo improvizacije, te se slobodno poigrajte sastojcima.

Sastojci:

- 250 g špageta,

- 450 g mlevenog mesa,

- glavica luka,

- 400 g sosa od paradajza,

- kockica putera,

- 250 g svežeg sira,

- 150 g sira za mazanje,

- pavlaka,

- 150 g naribanog sira,

- so i biber po ukusu

Priprema:

1. Zagrejati rernu na 180 staepni i pristaviti vodu za kuvanje testenine.

2. Skuvati špagete, ali ne do kraja; neka ostanu malo tvrđe.

3. Naseckati luk i dinstati ga dok ne postane staklast, pa dodati mleveno meso i pržiti desetak minuta.

4. Dodati sos od paradajza, pa dinstati dok se malo ne redukuje.

5. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

6. Odvojiti polovinu kockice putera, pa namastiti vatrostalnu posudu, a zatim dodati polovinu špageta.

7. Pomešati pavlaku, sveži sir i sir za mazanje, pa premazati preko špageta. Dodati preostalu testeninu i listiće putera, pa mleveno meso.

8. Peći oko pola sata, a 15 minuta pre kraja posuti naribanim sirom.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Piletina u sosu od višanja

Recept dana: Piletina u sosu od višanja

31.08.2018. 12:59 13:03
Recept dana: Jafa loptice

Recept dana: Jafa loptice

27.08.2018. 11:23 11:30