Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пастрмка печена у рерни

04.08.2018. 12:49 12:58
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Месо пастрмке је укусно, лако сварљиво и нема много костију, а ово је један од најједноставнијих, али и најздравијих, начина њене припреме.

Састојци  (за 4 особе):

- 4 очишћене пастрмке,

- 2 лимуна,

- 3 чена ситно насецканог белог лука,

- 1/2 везе ситно исеченог першуна,

- бело вино,

- морска со

Припрема:

1. Рерну загрејати на 220 степени.

2. Направити маринаду од вина, лимуновог сока, морске соли, першуна и маслиновог уља.

3. Лимун опрати и исећи на колутове.

4. Рибе такође опрати, посушити и премазати их споља и изнутра припремљеном маринадом.

5. Плех обложити папиром за печење, попрскати маслиновим уљем, поређати рибе, распоредити колутове лимуна и пећи око 25 минута у загрејаној рерни.

6. Послужити уз барени кромпир с блитвом.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Тарт с малинама

Рецепт дана: Тарт с малинама

01.08.2018. 13:01 13:16
Рецепт дана: Пита с празилуком

Рецепт дана: Пита с празилуком

05.07.2018. 11:04 11:06