Рецепт дана: Пастрмка печена у рерни
04.08.2018.
12:49
12:58
Коментари (0)
Месо пастрмке је укусно, лако сварљиво и нема много костију, а ово је један од најједноставнијих, али и најздравијих, начина њене припреме.
Састојци (за 4 особе):
- 4 очишћене пастрмке,
- 2 лимуна,
- 3 чена ситно насецканог белог лука,
- 1/2 везе ситно исеченог першуна,
- бело вино,
- морска со
Припрема:
1. Рерну загрејати на 220 степени.
2. Направити маринаду од вина, лимуновог сока, морске соли, першуна и маслиновог уља.
3. Лимун опрати и исећи на колутове.
4. Рибе такође опрати, посушити и премазати их споља и изнутра припремљеном маринадом.
5. Плех обложити папиром за печење, попрскати маслиновим уљем, поређати рибе, распоредити колутове лимуна и пећи око 25 минута у загрејаној рерни.
6. Послужити уз барени кромпир с блитвом.