Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pastrmka pečena u rerni

04.08.2018. 12:49 12:58
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Meso pastrmke je ukusno, lako svarljivo i nema mnogo kostiju, a ovo je jedan od najjednostavnijih, ali i najzdravijih, načina njene pripreme.

Sastojci  (za 4 osobe):

- 4 očišćene pastrmke,

- 2 limuna,

- 3 čena sitno naseckanog belog luka,

- 1/2 veze sitno isečenog peršuna,

- belo vino,

- morska so

Priprema:

1. Rernu zagrejati na 220 stepeni.

2. Napraviti marinadu od vina, limunovog soka, morske soli, peršuna i maslinovog ulja.

3. Limun oprati i iseći na kolutove.

4. Ribe takođe oprati, posušiti i premazati ih spolja i iznutra pripremljenom marinadom.

5. Pleh obložiti papirom za pečenje, poprskati maslinovim uljem, poređati ribe, rasporediti kolutove limuna i peći oko 25 minuta u zagrejanoj rerni.

6. Poslužiti uz bareni krompir s blitvom.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Tart s malinama

Recept dana: Tart s malinama

01.08.2018. 13:01 13:16
Recept dana: Pita s prazilukom

Recept dana: Pita s prazilukom

05.07.2018. 11:04 11:06