Recept dana: Pastrmka pečena u rerni
04.08.2018.
12:49
12:58
Komentari (0)
Meso pastrmke je ukusno, lako svarljivo i nema mnogo kostiju, a ovo je jedan od najjednostavnijih, ali i najzdravijih, načina njene pripreme.
Sastojci (za 4 osobe):
- 4 očišćene pastrmke,
- 2 limuna,
- 3 čena sitno naseckanog belog luka,
- 1/2 veze sitno isečenog peršuna,
- belo vino,
- morska so
Priprema:
1. Rernu zagrejati na 220 stepeni.
2. Napraviti marinadu od vina, limunovog soka, morske soli, peršuna i maslinovog ulja.
3. Limun oprati i iseći na kolutove.
4. Ribe takođe oprati, posušiti i premazati ih spolja i iznutra pripremljenom marinadom.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje, poprskati maslinovim uljem, poređati ribe, rasporediti kolutove limuna i peći oko 25 minuta u zagrejanoj rerni.
6. Poslužiti uz bareni krompir s blitvom.